Vikend retreat za pare - Deeper Relations

  • Kaj: Plesno kulinarični oddih - Body-Mind- Spirit
  • Kdaj: petek, 22.11.2019 od 17.00 do 23.00
  • Kje: Zenja - vrelec življenja, Divača
  • Prireditelj: Fičo Balet
  • Vstopnina: 345 EUR / osebo (2x nastanitev, hrana, delavnica in blind dinner)

DEEPER RELATIONS
Obujanje igrivosti in intimnosti v odnosu

Je vajino razmerje izgubilo iskrico?

Ali pa si želite le, da bi odnos dvignili na raven, ki vam omogoča bolje občutiti vajin skupni najvišji potencial.

Kdaj ste zadnjič resnično poslušali drug drugega z občutkom?

Nepozaben vikend retreat, ki vodi k povečanju igrivosti in intimnosti v partnerskem odnosu. Spoznavali se boste s subtilno neverbalno komunikacijo in igrivim fizičnim stikom, ki raziskuje globljo stran vašega odnosa, hkrati pa boste odkrivali zabavno spontanost in navdušenje, ki komaj čakata da se izrazita.

Za nekaj časa "ugasnite" svet okoli sebe - to je trenutek za vas in vašega partnerja!

Ta kratek odmik vam punuja priložnost, da :

- premagate ovire (pričakovanja, strahove, sramežljivost) v medosebnem odnosu
- skozi delo s težo in dotikom utrjujete moč zaupanja in prepuščanja
- začutite in opazujete približevanje in oddaljevanje v odnosu
- raziskujete nove načine za negovanje nežnosti in jasnosti v partnerstvu in odprete srce za sočutnost
- ste nenehno prisotni, čuječi, radovedni in igrivi
- dobite drugačen pogled na odnos preko raziskovanja in utelešanja arhetipov in "zaplešete" faze vašega odnosa z utelešenjem arhetipov ljubimca, partnerja - sopotnika, večnega otroka in spreminjevalca oblik (shape-shifterja)

RAZVAJANJE VKLJUČUJE:

- 3 plesno-gibalne delavnice Deeper Relations
- zvočno kopel
- jutranjo meditativno plesno seanso, ki vodi v prosti ples
- "blind dinner" - večerja z zasebnim kuharjem, ki bo pripravil več hodov samo za vas.
Blind dinner poteka v posebej pripravljeni kuhinji, kjer ne vidite hrane, ki jo jeste ali drugih gostov. Z omejitvijo vida se izboljšajo druga čutila za okus, vonj in dotik, kar omogoča večji kulinarični užitek in prav izjemno doživetje. Po večerji boste lahko povabili partnerja na čuteč, senzualen "blind dance".

Vdihnite torej novo življenje v svoje partnerstvo!

Rojeni smo za odnose in povezovanje in nenehno iščemo intimnost ter globoko povezanost.

Ko se rodimo, se ne zavedamo, da ne poznamo svojih navad in preferenc, tega kar imamo in kar nimamo radi, .... Za to potrebujemo odnose, da v njih preizkušamo in urimo svojo sposobnost ljubiti, svojo vztrajnost, vzdržljivost, sposobnost za negovanje in boljše razumevanje našega počutja ob ljudeh.
Težko razberemo in razumemo svoje notranje motivacije, če ni nasproti nas nekoga, ki nas posluša in spremlja. Drug drugemu torej predstavljamo ogledalo za spoznavanje lastne notranje narave.

Partnerski odnos pa je še toliko bolj poseben in zahteven, saj se srečujemo in povezujemo vsakodnevno na veliko različnih ravneh. Ste morda ljubimci, podporniki, negovalci, starši, psihologi in prijatelji obenem? Številne vloge, ki jih zavzemamo v partnerstvu nas včasih obremenjujejo in težko je žonglirati med potrebami osebnega in poklicnega življenja ter obvladovati oboje. Prav zato je pomembno posvetiti posebno pozornost razvajanju sebe in partnerja in to ne sme biti zadnja stvar na vašem seznamu opravkov - najti morate čas, da negujete odnos, da bo resnično lahko cvetel!

V vsakdanjem hitrem življenju pa nam ponavadi zmanjka energije, da bi se svojemu partnerju lahko posvetili na celosten način, ki zaobjema telo-um in duha.

Zato sva za vas pripravila ta retreat, ki vam ponuja umik in odmik od hektike vsakdana, ter čas in prostor za pozornost in povezovanje, ki vam omogočajo večjo prisotnost in občutenje vašega telesa in drugačen način "poslušanja" in "branja" potreb vašega partnerja.

Uporabljali bomo igre in vaje, ki izhajajo iz prakse plesne kontaktne improvizacije in meditacijo v gibanju.

Vaje so enostavne in jih lahko izvaja vsako " telo", ne glede na predhodne gibalne izkušnje.

Obljubljava vam druženje s partnerjem na povsem drugačen način, kot ste ga verjetno vajeni.

Kako izgleda ta retreat/umik?

Srečali se bomo v čudoviti Zenji - Vrelcu življenja, v objemu čudovitega Krasa. Miren kotiček v majhni vasici, obkrožen z neokrnjeno naravo, ob čudovitih Škocjanskih jamah. Razvajali vaju bomo tudi s skupinsko zvočno kopeljo in okusno hrano. Poskrbeli bomo za čim bolj udobno izkušnjo za vas in vašega partnerja.

* Če živite v bližini Zenje, lahko uporabite tudi svoj dom, vendar si zagotovite varstvo za otroke :)

Program: :

Petek od 17.00 do 20.00
- gibalno-plesna delavnica Deeper Relations
- Večerja in zvočna kopel z Lucasom Rubenich Nascimentom

Sobota 10-11 meditativna plesna seansa, ki vodi v prosti ples / studio je odprt za vaše intimno raziskovanje plesa s partnerjem

16.00 - 20.00
- gibalno-plesna delavnica Deeper Relations

Sledi "blind dinner" od 20. do 22. ure z zasebnim kuharjem, ki bo pripravil posebno večerjo z več hodi samo za vas.
Blind dinner poteka v posebej pripravljeni kuhinji, kjer ne vidite hrane, ki jo jeste ali drugih gostov. Z omejitvijo vida se izboljšajo druga čutila za okus, vonj in dotik, kar omogoča večji kulinarični užitek in prav izjemno doživetje. Po večerji boste lahko povabili partnerja na čuteč, senzualen "blind dance".

Nedelja
10.00 - 13.00 delavnica Deeper Relations in zaključek

Cena: 345 eur
Lokacija: Zenja vrelec življenja; Divača

Nastanitev in hrana sta vključeni v ceno.
Prijava najkaseje do 16.11.2019 na
sandra.anais.vidim@gmail.com

*Retreat je omejen na max. 4 pare, izvede pa se z min. 3 pari
Na retreatu se posvečate samo svojemu partnerju.
Plesno predznanje ni potrebno.

Hrepenenje po bližini in intimnosti je instinktivna in temeljna človeška potreba, vendar je neverjetno, kako življenje teži k temu, da nas odvrne od navdihujočih aktivnosti in nam vzame energijo za naše najpomembnejše odnose. Zato poskrbite zase in si zagotovite mesto na tem retreatu

Retreat za pare vodita Goran in Sandra, plesalca in življenjska partnerja, vzgajata družino s tremi otroki …

Sandra Anais, plesalka, voditeljica delavnic utelešanja in improvizacije ter organizatorka umetniških dogodkov. Več kot 22 let pleše, performira, izvaja delavnice in eksperimentira z vrsto različnih tehnik in stilov. V plesno izobraževanje vključuje tudi znanja o aktivni meditaciji. Njene metode poučevanja so sinteza plesnih tehnik od modernega do sodobnega plesa in kontaktna ter gledališka improvizacija. Zadnjih 6 let se posveča raziskovanju in študiju utelešenja arhetipov. Je ustanoviteljica Dance Ecology-a, platforme, preko katere ozavešča potrebo po preoblikovanju človeka skozi delo s telesom.

Goran Bogdanovski je plesalec, koreograf in plesni učitelj delujoč po celem svetu, med drugim ustanovitelj Fičo Baleta, Dance Alchemy-a in Fičo metode. Negova življenjska strast je pomagati drugim širiti vedenje o svojem telesu, umu, čustvih in duhu skozi plesno improvizacijo in kreacijo. Ples je negovo življenje in v veliko čast mu je pomagati drugim, da premagajo svoje omejitve in uresničijo svoje sanje. Ponuja "embodied transformation playground" za ljudi, ki so fizično aktivni, prizemljeni v svoji duhovni praksi in imajo željo po osebni in družbeni preobrazbi.

VEČ.

 

Vir: Fičo Balet, Napovednik.com

Zemljevid