Frankfurt po Frankfurtu

33. prodajna razstava tujih knjig.


Na 33. razstavi tujih knjig Frankfurtu po Frankfurtu, ki bo potekala od 11. do 16. novembra 2019 v knjigarni Konzorcij, bodo razstavljene najboljše tuje knjige iz preteklega leta. V središče postavljamo oblikovanje. V sodelovanju z 9. bienalom slovenskega oblikovanja Brumen bo v času sejma postavljena izložba z letošnjimi nagrajenci bienala v kategoriji publikacije.

 

Vabimo vas na odprtje razstave Frankfurt po Frankfurtu, ki bo v ponedeljek, 11. novembra 2019, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani.                                                                   Udeležence bodo nagovorile direktorica Mladinske knjige Trgovine mag. Iva Premerl, Ajda Schmidt, članica uprave Fundacije Brumen in Renata Zamida, direktorica Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.

 

Vabljeni tudi na dogodke, ki se bodo v okviru Frankfurta po Frankfurtu odvijali v knjigarni Konzorcij in v Pavčkovi dvorani, v poslovni stavbi Mladinske knjige na Slovenski 29 v Ljubljani.


Ponedeljek, 11. 11., ob 17. uri
SREČANJE Z OBLIKOVALKO PETRO JERIČ, ki izdeluje broške. Z oblikovalko se lahko dogovorite za broške v barvah, ki vam ustrezajo.


Torek, 12. 11., ob 17. uri
SREČANJE S KOVAČEM LENARTOM PERKOM, ki izdeluje unikatne nože. Na voljo vam bo za vprašanja in individualna naročila.


Sreda, 13. 11., ob 17. uri
SREČANJE Z ILUSTRATORKO POLONO PAČNIK, ki nas vedno znova nasmeji s porcelanastimi skodelicami s podobami znanih umetnikov.

Četrtek, 14. 11., ob 17. uri
POGOVOR OBLIKOVANJE, DODANA VREDNOST?

(Pavčkova dvorana, možen vhod iz knjigarne)

V središču letošnje razstave knjig Frankfurt po Frankfurtu bo oblikovanje. V sodelovanju z bienalom slovenskega oblikovanja Brumen bo pogovor z gosti Ajdinom Bašičem, dizajnerjem, ki se osredotoča na oblikovanje knjig in katalogov, Suzano Duhovnik, vodjo oblikovalcev Mladinske knjige, ter Pavletom Učakarjem, akademskim slikarjem in likovnim urednikom pri Mladinski knjigi Založbi, povezovala Bojana Leskovar.


Prisrčno vabljeni na otvoritev, razstavo in spremljevalne dogodke! Vstop je prost.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Vir: Mladinska knjiga Trgovina, Napovednik.com

Zemljevid