Dan Kreativnosti za otroke

 

15.11.2019 - DAN KREATIVNOSTI

Ponujen bo zabaven in pester program, preko katerega bodo otroci v medgeneracijskem druženju spoznavali modrosti življenja, navade in običaje naših prednikov. Preko ustvarjalnih, kuharskih in plesnih delavnic, bomo prebujali različne čute ter se na zabaven in sproščen način učili o pomembnih življenjskih temah.

KUHARSKA DELAVNICA (16:00-17:15):
Kuhanje starih briških jedi, kjer bodo otroci spoznali stare briške recepte. Tekom kuharske delavnice se bomo pogovarjali z Briškimi Ženami o modrostih naših prednikov. Za zabavo in smeh pa bo sledila igra ''slepo okušanje hrane''.

PLESNA DELAVNICA INTINITI ČUJEČI PLES Z URŠKO MERLJAK (17:15-17:45):
Udeleženci bodo vodeni skozi sklop različnih individualnih in skupinskih čuječnostnih vaj ter plesa, z usmerjanjem pozornosti na različne dele telesa.

USTVARJALNA DELAVNICA Z NIKO KLINEC (17:45-19:00):
Izdelali bomo čopiče iz naravnih surovin (palice, iglice, listi rastlin, itd.) ter nato z njimi ter z materiali iz narave ustvarjali kreativne slike. Ob ustvarjanju se bomo posvetili pomembnim življenjskim temam ter jih skupaj medgeneracijsko raziskovali tekom ustvarjalne delavnice.

DAN KREATIVNOSTI JE ŠE POSEBEJ PRIMEREN ZA: široko razvejano družinsko deblo (otroci, starši, none, nonoti, strici, tete, sestrične, bratranci..), ki naj s seboj pripeljejo druge člane njihove vaške skupnosti ali kraja, ki si želijo druženja. S tem bomo spodbudili slogan "Mar nam je za Skupnost!".

Obvezne so PREDHODNE PRIJAVE na nika.klinec@gmail.com zaradi omejenega števila mest.

Vir: Kulturno umetniško društvo Opoka, Napovednik.com

Zemljevid