Dobimo se na Magistratu

An Černe, flavta
Katalin Peter Krivokapić, klavir
*
Urška Gutnik, violina
Tanja Šterman, klavirSpored:

Lan Podletnik Ašič:
Sprehod v jesenskem gaju*

Michel Blavet:
Sonata v g-molu za flavto in generalni bas, op. 2, št. 4

Alfredo Casella:
Siciliana in burleska za flavto in klavir, op. 23

Ian Clarke:
The Great Train Race (Velika dirka vlakov)

*

Johannes Brahms:
Sonata za violino in klavir št. 3 v d-molu, op. 108 

Ysaÿe Eugène:
Sonata za violino solo v d-molu, op. 27, št. 3, "Balada"

* krstna izvedba

An Černe, rojen 2002, je prejemnik več mednarodnih in državnih priznanj. S šestimi leti je nastopil na RTV Slovenija, dobil dve nagradi strokovne komisije (2011, 2012), leta 2013 nagrado občinstva na festivalu otroške popevke Brinjevka. Od 2016 je član skupine Terrafolk, leta 2017 so nastopali v Veliki Britaniji in na Poljskem. Občina Divača mu je ob koncu osnovnega šolanja podelila tudi nagrado občine za prispevek k prepoznavnosti šole ter občine v širšem okolju. Leta 2017 je zaključil glasbeno šolo v Sežani pri prof. Mariji Maretič Hiršter ter se vpisal na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani k prof. Mileni Lipovšek. V drugem letniku se je izobraževal pod mentorstvom prof. Irene Kavčič, na začetku tretjega pa ga je spremljala prof. Irena Rovtar. Igral je z mednarodno uveljavljenimi glasbeniki, kot so: Vlatko Stefanovski, Luka Sulič (2Cellos), Bojan Cvetrežnik, Marko Hatlak, Kate Young in drugi.

Katalin Péter Krivokapič je  rojena v Kanjiži v Vojvodini. Že v mladosti se je odločila za glasbo in se pričela učiti klavir in kitaro. Srednjo šolo klavirja je končala v Subotici pri prof. Mariji Sekelj, leta 1993 je diplomirala, čez dve leti pa še končala magisterij pri prof. Arbu Valdmi na Novosadski akademiji za glasbo. Že v študijskih letih je bila večkrat prvonagrajena na republiških in zveznih tekmovanjih mladih glasbenikov. Kot solistka je nastopala z Vojvodinskim mladinskim orkestrom, Novosadskim komornim orkestrom in Subotiško filharmonijo. Koncertirala je v vseh večjih kulturnih središčih bivše Jugoslavije (Zagreb, Sarajevo, Beograd, Ljubljana) in tudi v tujini. Snemala je za RTV Novi Sad, RTV Beograd in RTV Slovenija. Danes je zaposlena kot korepetitorka in učiteljica klavirja na KGBL v Ljubljani. Večkrat se je tudi pojavila kot interpretka sodobne slovenske glasbe na Noči slovenskih skladateljev DSS. Kot umetniška sodelavka je delala tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Večkrat sodeluje na glasbenih seminarjih, mednarodnih tekmovanjih in gostovanjih doma in v tujini (Srbija, Hrvaška, Italija, Avstrija, Nemčija, Latvija, Španija, ZDA, Rusija) kot klavirska spremljevalka mladih glasbenikov.

*

Urška Gutnik je svojo glasbeno pot začela pri osmih letih v Glasbeni šoli Vrhnika pri prof. Nini Demšar in kasneje pri prof. Nastji Cajhen Rode. Pod njenim mentorstvom je uspešno opravila sprejemni preizkus na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer je šolanje nadaljevala v razredu prof. Žige Branka, pri katerem pa nadaljuje tudi študij na ljubljanski akademiji za glasbo. Je prejemnica več nagrad, tako na mednarodnih kot na državnih tekmovanjih:  zlata plaketa na državnem tekmovanju TEMSIG 2018, prva nagrada na mednarodnem tekmovanju Ars Nova v Trstu 2017, prva nagrada in 100 točk na mednarodnem tekmovanju Fantast v Bečeju 2014. Kot solistka se je predstavila s Simfoničnim orkestrom Domžale-Kamnik in Simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana na koncertih v Münchnu, Ljubljani, Celju in Gradcu. Svoje znanje redno izpopolnjuje na seminarjih pri profesorjih, kot so: Latica Honda Rosenberg, Leonid Sorokow, Igor Ozim, Wonji Kim Ozim, Božena Angelova, Stefan Milenković, Vasilij Meljnikov, Vesna Stanković.

Tanja Šterman je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani leta 1995 v razredu profesorice Dubravke Tomšič Srebotnjak. Po diplomi se je dve leti izpopolnjevala v klavirju in komorni igri na Visoki šoli za glasbo v Budimpešti. Leta 2001 je zaključila specializacijo na AG v Ljubljani pod mentorstvom Dubravke Tomšič Srebotnjak. Svoje znanje je izpopolnjevala tudi na mednarodnih mojstrskih tečajih pri znanih profesorjih (K. H. Kammerling, A. Valdma, L. Brumberg, J. Lateiner, A. Jenner). V času študija je prejela eno prvo in dve drugi nagradi na tekmovanjih mladih glasbenikov Slovenije. Leta 1993 je prejela študentsko Prešernovo nagrado. Za seboj ima številne samostojne recitale in komorne koncerte. Kot solistka je trikrat nastopila z Orkestrom Slovenske filharmonije (Saint-Saëns, Beethoven, Rahmaninov), leta 1994 pa tudi s Komornim orkestrom iz Padove. Zaposlena je kot umetniška sodelavka na Akademiji za glasbo v Ljubljani, sodeluje pa tudi z mladimi violinisti in pevci na Glasbeni šoli v Tolminu.

Vir: Glasbena mladina ljubljanska, Napovednik.com

Zemljevid