MARSOVO MALO GLEDALIŠČE: Vrvica, ki je rešila svet - KUD Transformator - za vse generacije

SOBOTE ZA DRUŽBO Doživetja na Marsu za družine V središču mesta, za obokanimi vrati Vetrinjskega dvora je dvorišče s starim orehom, kjer pripravljamo druženja za vse in vsakršne družine, ki si želite prijetnih dogodkov, pospremljenih

SOBOTE ZA DRUŽBO

Doživetja na Marsu za družine

V središču mesta, za obokanimi vrati Vetrinjskega dvora je dvorišče s starim orehom, kjer pripravljamo druženja za vse in vsakršne družine, ki si želite prijetnih dogodkov, pospremljenih z ustvarjalnimi doživetji in radoznalimi raziskovanji.

Knjiga, film, ples, gledališče, kulturna dediščina in še MARSikaj – raziskujmo skupaj!

Tokratna Sobota za družbo povabi v Marsovo malo gledališče na predstavo Barbare Polajnar, KUD Transformator, Vrvica, ki je rešila svet.

Predstava obuja tradicionalni način pripovedovanja zgodb s pomočjo figuric iz vrvice. Pripoved izhaja iz bogate inuitske mitologije in otroke popelje od nastanka sveta vse do današnjih dni. Ves ta čas sožitje ljudi z naravo spremljajo Kalupaliki, bitja iz inuitske mitologije z zeleno kožo in dolgimi kremplji, pol ribe pol ljudje. Kalupaliki v zgodbi varujejo naravo in skrbijo za ravnovesje med njo in človekom in opozarjajo, kako nevarno je, če se to ravnovesje poruši.

Režiser in avtor besedila je Jaka Andrej Vojevec, izvajalca Barbara Polajnar in Jaka Andrej Vojevec, dramaturginja Urša Adamič, oblikovalka Urša Rahne, stiki z javnostjo Anja Koleša.

Po predstavi pripravljamo ustvarjalni delavnice za družine, v katerih povezujemo umetniški področji gledališča in likovne umetnosti. Delavnici Mačja zibka in druge figurice iz vrvic ter Kalupaliki spodbujata podoživljanje videnega skozi igro in likovno umetnost.

Vabljeni v svet zgodb, narave, ustvarjalnosti in na druženje!


REDOSLED DNEVA

10.00–10.45

VRVICA, KI JE REŠILA SVET, predstava Barbare Polajnar, KUD Transformator (2 žetončka)

10.45–13.00

MAČJA ZIBKA IN DRUGE FIGURICE IZ VRVIC, poustvarjalna delavnica (brezplačno)

KALUPALIKI, poustvarjalna domišljijska likovna delavnica (1 žetonček)

12.00

IGRA IN GLEDALIŠČE ali Kako pravilno podpreti otrokovo kreativnost, ki jo izraža skozi igro in igranje, z zakonsko in družinsko terapevtko Martino Medved (1 žetonček)


KRATKA PREDAVANJA ZA STARŠE

V novi sezoni Sobot za družbo bogatimo program s Kratkimi predavanji za starše ob 12. uri.

Tretje v vrsti osmih nosi naslov

IGRA IN GLEDALIŠČE ali Kako pravilno podpreti otrokovo kreativnost, ki jo izraža skozi igro in igranje.

Predava Martina Medved, zakonska in družinska terapevtka – stažistka, predavanja bodo v Freskah, v 1. nadstropju Vetrinjskega dvora.

Predavanje stane 1 Kulturni žetonček na osebo, za Vaše otroke pa v času predavanja nudimo brezplačno animirano varstvo.


KULTURNI ŽETONČEK

MARS je skupina predanih pedagogov, mentorjev in ustvarjalcev v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.

Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček. Za predstavo bo tako potrebno odšteti 2, za ples, film in nekatere delavnice 1 žetonček, določene vsebine pa ostajajo brezplačne.

Cena 1 žetončka je 2 EUR. Ob nakupu 5 žetončkov prejmete darilo (mošnjiček!), ob nakupu 10-ih pa vam poleg mošnjička podarimo še dodaten žetonček.

NOVOST v ponudbi je DRUŽINSKA VSTOPNICA, ki vsem družinskim članom omogoča udejstvovanje na vseh Sobotah za družbo, teh je kar 30, neomejeno ustvarjanje in izobraževanje skozi vse leto.

Cena družinskega paketa za vse družinske člane je 149 EUR.

Žetončke in paket je mogoče kupiti ob vsakem dogodku in v rednem odpiralnem času Zavoda MARS Maribor v Vetrinjskem dvoru.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!


Organizator: Zavod MARS Maribor

Produkcija: KUD Transformator, Barbara Polajnar, soorganizatorji: Moment Maribor, Zavod MARS Maribor, Pekarna Magdalenske Mreže, Financerji: Mestna občina Maribor, JSKD, Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za javno upravo, Center za kreativnost in EU – Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

Vir: Vetrinjski dvor, Napovednik.com

Zemljevid