Darla Smoking

  • Kaj: Alternativa, urbana
  • Kdaj: petek, 22.11.2019 ob 21.00
  • Kje: Gala hala, Ljubljana
  • Prireditelj: Društvo Kapa
  • Vstopnina: 6 EUR z rezervacijo na galahala.com, 8 EUR na dan koncerta, 3 EUR po koncertu

DARLA SMOKING

Promocijski koncert ob izidu novega albuma "Extinct" (Kapa Records, 2019)

Nova plošča "Extinct", ki bo izšla 18. novembra, bo govorila in ponovno opozorila na zdesetkane Indijance brez prerije, Tibetance, ki jih silijo biti Kitajci, Maore in Aborigine, ki se utapljajo v mestni bedi, amazonski masaker nad gozdovi in ljudstvi največjih pljuč planeta, vse do zadnjega pastirja v Bolgariji, ki izumira skozi globalizacijo, posegla pa bo tudi v živalski zvočni svet pod Antarktiko. Predvsem pa bo nova plošča izpljunila gnev, ki ga Darla občuti ob dejstvu, da kot družba že več desetletij ignoriramo in dovoljujemo vsa ta genocidna dejanja na račun ekonomskih in političnih odnosov, ki jih gojimo v strahu pred kritiko in ultimati svetovnih velesil, finančnih mogotcev in multinacionalk, a se hkrati ne zavedamo, da s svojo tišino podpiramo vsa ta globalna dejanja, kot narod in prav tako kot posamezniki. Extinct is the new dead.

Darla Smoking je podgurski duo prekaljenih mačkov Brgsa in Naca, ki meša raznotere vplive in zvoke, med drugim terenske posnetke iz različnih delov sveta, ki jih Nac nato elektronsko obdeluje, Brgs pa poskrbi za konstanten drive za bobni in modularnimi sintetizatorji. Njun zvok je zato večplasten, na videz so najbolj dominantni elementi world ali etno glasbe ter duba, vendar njuna glasba seže veliko dlje in se ne omejuje.

Koncert bo podprt z vizualijami prekaljene Atlas Skull, ki skrbi za vizualno podobo Darle od samega začetka in bo plod enotedenske rezidence v Gala hali. Preverite!

After:
theWildCitizen
.čunfa
Terranigma

Vstopnina: 6 € z rezervacijo na 8 € na dan koncerta, 3 € po koncertu

Music policy: world/ethno music/dub/electronic

Zunanje povezave: www.galahala.com

Vir: Društvo Kapa, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Društvo Kapa:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid