Državno Maroltovo srečanje 2019

V dveh polfinalnih nastopih se bo na odru Doma II. Slovenskega tabora v Žalcu predstavilo dvanajst odraslih folklornih skupin, ki so se na zaključno tekmovanje uvrstile preko območnih in regijskih srečanj, najboljše med njimi pa bodo zaplesale še na finalni prireditvi, ki se bo začela ob 19.30. Prireditev bo spremljala tudi tričlanska strokovna žirija v sestavi Tomaz Simetinger, Saša Krajnc in Gašper Selko, ki bo ob koncu finalnega programa podelila plakete za 1., 2. in 3. mesto, svojega zmagovalca pa bo izbralo tudi občinstvo. 

1. polfinale bo potekalo ob 10.30.

Na njem bodo nastopili: AFS France Marolt, FS Podkev, FS ŽKUD Tine Rožanc, AFS KUD Študent, Mladinska FS Mengeš in FS Klas Horjul. Revijalni del bo zaključilo KPŠHD Vuk Karadžić iz Radovljice. 

2. polfinale se bo pričelo ob 14.30.

Na njem bodo nastopili: FS Leščeček, FS Karla Štreklja Komen, FS KUD Oton Župančič Artiče, FS KD Podgorci, FS KD Marko in FD Gartrož. Drugo polfinale bo zaključilo KUD Lipa Slavetić iz Hrvaške.

FINALE, v katerem bodo nastopile le najboljše uvrščene skupine, bo na vrsti ob 19.30. Seznam vseh skupin, ki se bodo uvrstile v finalni del, bo znan po obeh polfinalih. Skupine se bodo v finalu potegovale za prva tri mesta po mnenju komisije ter za nagrado publike.

Pred finalno razglasitvijo najboljših treh mest in najboljše skupine po mnenju publike bomo podelili tudi Maroltove listine JSKD za leto 2018, ki jih za svoje delo na področju folklorne dejavnosti prejmejo Saša Meglič, Vladimir Starešinič in Folklorno Društvo Minerali.

V revijalnem delu bo s koreografijo Luka Kropivnika nastopil tudi zmagovalni par lanskega, 5. Tekmovanja parov v ljudskih plesih, Nina Mažgon Mueller in Uroš Simonič z glasbenikom Oskar Stopar iz Folklorna skupina Tine Rožanc iz Ljubljane.

VSTOPNICE:

V predprodaji do vključno petka, 25. 10. 2019:

    1. polfinale: 4€

    2. polfinale: 4€

  finale s podelitvijo nagrad: 6€

 

Na dan koncerta v soboto, 26. 10. 2019:

   1. polfinale: 5€

    2. polfinale: 5€

    finale s podelitvijo nagrad: 8€

 

POSEBNA UGODNOST!

Do vključno srede, 23. 10. 2019, je na voljo nakup CELODNEVNE VSTOPNICE (vključuje vstopnice za 1. polfinale, 2. polfinale in finale) po ugodnejši ceni 13€. Celodnevno vstopnico lahko kupite samo v TIC Žalec ali z naročilnico preko OI JSKD Žalec.

 

PRODAJNA MESTA:

- TIC Žalec

- preko spleta na 

- uro pred posameznim koncertom na blagajni Doma II. slovenskega tabora

 

Vabljeni!

Zunanje povezave: Več informacij:

Vir: JSKD - Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Napovednik.com

Zemljevid