Dan odprtih vrat Predsedniške palače

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor vas ob dnevu suverenosti, našem najmlajšem državnem prazniku, prijazno vabi na dan odprtih vrat v petek, 25. oktobra 2019. Obiskovalci si boste Predsedniško palačo lahko ogledali pod strokovnim vodstvom ob 11. uri.

Obiskovalce bo sprejel in nagovoril predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Praznični kulturni program bodo pripravile pevke iz vokalne skupine Vox Angelica, ki so na 37. mednarodnem zborovskem tekmovanju v Prevezi v Grčiji julija letos osvojile bronasto medaljo.

Pred Predsedniško palačo bo kot običajno ob prazniku postrojena častna straža garde Slovenske vojske.

Dnevi odprtih vrat Predsedniške palače, ki na pobudo predsednika Pahorja potekajo od leta 2013, so postali priljubljen način praznovanja in počastitve državnih praznikov za vse generacije. Od tedaj je Predsedniško palačo obiskalo več kot 21.000 (enaindvajset tisoč) obiskovalcev vseh starosti, tudi iz tujine.

Obiskovalce prosimo, da se zberejo najmanj 30 minut pred začetkom ogleda (torej do 10.30) pred vhodom v Predsedniško palačo na Erjavčevi cesti 17.


Vse zainteresirane fotoreporterje, novinarje in snemalce, ki boste spremljali dan odprtih vrat, obveščamo, da bo vhod in hkrati zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vhod pri garažah) dvajset (20) minut pred pričetkom programa (tj. ob 10.40).


LOKACIJA: Predsedniška palača, Erjavčeva cesta 17, Ljubljana

Zunanje povezave: Uradna spletna stran predsednika Republike Slovenije

Vir: Urad predsednika Republike Slovenije, Napovednik.com

Video

https://www.facebook.com/borutpahor.si/videos/595992724239110/

Zemljevid