MUS - Mariborski umetnostni sejem 2019

MUS 2019 
Mariborski umetnostni sejem 2019
Salzburški dvor, Vetrinjska ulica 16, Maribor
24.–27. oktober 2019, med 10. in 20. uro

MEDNARODNI PRODAJNO-PROMOCIJSKI SEJEM VIZUALNIH UMETNIŠKIH DEL

MUS-Mariborski umetnostni sejem: ART METROPOLIS 2019 letos praznuje že 5. letnico delovanja. Gre za promocijo številnih priznanih slovenskih umetnikov ter nacionalno uveljavljanje sodobnih slovenskih in tudi mednarodnih vizualnih umetnosti. Ključnega pomena za uveljavitev sodobne umetnosti in z njo tudi prodajnih priložnosti je predvsem prepoznavnost in prisotnost avtorjev na umetnostnem trgu, še posebej domačem, ki je še v razvoju.

Kot vsako leto, bomo tudi letos sejem pričeli s sproščenim druženjem in zanimivimi diskusijami, ki povezujejo obiskovalce in prisotne umetnike ter umetnice. Na sejmu MUS 2019 bodo sodelovali številni priznani slovenski umetniki, več slovenskih galerij in galeristov, pripravili pa smo tudi posebno okroglo mizo s cenilci umetnosti.

Letošnji sejem umetnin prinaša posebno novost: predstavljali bomo tudi projekt ARTSTORAGE, inovativni model skladiščenja, arhiviranja, digitalizacije in tudi prodaje umetniških del slovenskih umetnic in umetnikov, ki v 21. stoletju tovrstnega specializiranega in posebej njim namenjenega arhivsko-skladiščnega prostora za deponiranje nimajo.

Vsak dan sejma bomo pričeli z zajtrkom z umetniki/umetnicami, zato vas vabimo, da se nam pridružite že ob desetih.

Vsako leto k sodelovanju povabimo mnogo uveljavljenih umetnikov in umetnic vseh generacij, s katerimi je mogoče izmenjati izkušnje, znanja ali pa se z njimi le pogovoriti. Letos bodo z nami mariborski umetniki Saša Bezjak, Andrej Brumen Čop, Bogdan Čobal, Milan Ketiš, Anka Krašna, Jože Šubic, Simona Šuc, Stojan Grauf, Miran Mišo Hohstatter, Metka Kavčič, Borut Popenko, Gregor Pratneker, Oto Rimele, Branimir Ritonja, Mihael Rudl, Viktor Šest, Zmago Kovač, Jasna Kozar, Slađana Matić Trstenjak, Ludvik Pandur, iz Prekmurja prihaja Sandi Červek, Mirko Rajnar, Marjan Gumilar, iz Slovenske Bistrice Tina Konec, tu bodo umetniki iz Celja Matej Čepin, Narcis Kantardžič, Tomaž Milač, pa iz Škofje Loke Tina Dobrajc in Mito Gegič, iz Ljubljane Vladimir Leben, Boštjan Novak, Irena Romih, Marija Flegar, Katja B. Sudec, Uroš Weinberger, Igor Andjelić, Matej Bizovičar, Maša Gala, Mitja Ficko, Staš Kleindienst, Robert Lozar, Jurij Kalan, Eduardo Bentub, Metka Krašovec in še umetnika iz primorske regije, Ira Marušič ter Živko Marušič.

Seznam se bo še dopolnjeval, uradna otvoritev MUS 2019: ArtMetropolis pa bo v četrtek, 24. oktobra, ob 18. uri v Salzburškem dvoru.

Bodite tudi letos priča umetniškemu dogodku, ki skuša v svet umetnosti uvajati svež, predvsem pa odprt model komunikacije. 

Vabljeni vsak dan, od četrtka do nedelje, 24. do 27. oktobra 2019, med 10. in 20. uro.

Spletna stran MUS: 

 

 

 

Vir: Artists & poor's, Napovednik.com

Zemljevid