Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape


Uršula Ramoveš

Joži Šalej

Metod Banko

Janez Ramoveš

 

Glasbena skupina Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape je bila ustanovljena leta 2006, ko so takratni člani posneli vokalne priredbe poezije k pesniški zbirki Janeza Ramoveša STAROSELSKI CIKLUS (Cankarjeva založba).

Kasneje je skupina vključila inštrumente in do leta 2010 so jo sestavljali: vokalistka in avtorica glasbe Uršula Ramoveš, vokalist, harmonikar, pianist Joži Šalej, vokalist Metod Banko, tolkalist Marjan Stanić in pesnik Janez Ramoveš. V tej zasedbi so leta 2007 posneli zgoščenko Anglčešejne (Sanje), v podobni zasedbi pa leta 2013 še zgoščenko Talisman (Celinka), kjer  je poleg avtorske poezije in glasbe mogoče slišati tudi znane napeve  (tekste pa prirejene v Ramovešovo poezijo) kot so POPOLN DAN (Perfect day), CAJT (Time), LILI MARLEN in druge. Ves čas skupina izvaja uglasbeno poezijo Janeza  Ramoveša.

V zadnjih letih je nastalo veliko novih komadov, zato bodo poleg železnega repertoarja odigrali tudi del novega.

Nastopili  bodo pevka Uršula Ramoveš, pevec, pianist, harmonikar Joži Šalej in vokalist in kitarist Metod Banko.  Pridružil se jim bo tudi pesnik Janez Ramoveš, ki bo bral poezijo iz dveh zbirk pred izidom.

 

Fotografija: Jaka Babnik

 

 

Vstop prost. Vabljeni.

Koncert organizira KUD Sestava v sodelovanju z javnim zavodom Ljubljanski grad.

Kulturni program omogoča Mestna občina Ljubljana

Vir: KUD Sestava, Hostel Celica, Napovednik.com

Zemljevid