Konstruktiven FEEDBACK - kako ga podati & sprejeti

Ključna orodja za uspešno podajanje in sprejemanje FEEDBACK-a (pohvale, kritike, …)

Ni pomembno kaj mi govorimo, vse kar šteje je, kaj si ljudje predstavljajo o tem kar mi govorimo. Veliko nesoglasij se zgodi takrat, ko si mi predstavljamo kaj si nekdo misli, v resnici pa tega nikoli ne moremo povsem natančno vedeti. 

Vse kar se dogaja okoli nas, se odraža v nas samih in našem lastnem dojemanju ter posledično podajanju informacij.

Ko začnemo pravilno posredovati povratno informacijo, nam bodo tudi ljudje začeli dajati konstrukitvno povratno informacijo! Vse se začne prvo pri nas samih, kot je rekel Mahatma Gandhi "Bodite sprememba, ki jo želite videti v svetu".

Samo majhne spremembe v besedah lahko naredijo ogromno razliko v načinu kako jo prejemnik razume. In s tem ko jo pravilno podajamo, pomagamo ustvarjati pozitivno klimo v organizaciji, gradimo zaupanje, spoštovanje, motiviranost posameznikov in služimo kot katalizator sprememb.

Ključno je namreč, da z odlično povratno informacijo pomagamo, podpremo in spodbudimo pozitivno obnašanje. S tem namreč pri naših sodelavcih dosežemo, da postanejo še boljši.

Nepravilno podajanje in razumevanje povratnih informacij neizogibno vodi do konfliktov.

Resnica je, da skoraj nihče od nas ne mara kritike. Veliko od nas se ji zato poskuša odreči za vsako ceno, zaradi česar pa trpi timska in naša uspešnost ter učinkovitost.

Ignoriranje problemov ali vedno govoriti le lepo, bo vedno rezultiralo le v status quo. Ali kot je rekel Albert Einstein "Definicija norosti v življenju je početi vedno ene in iste stvari in pričakovati, da bo kdaj nekaj drugače".

Predaval bo mag. Peter Babarović.

Več informacij o dogodku in programu na prvi zunanji povezavi

Zunanje povezave: Odlična POVRATNA INFORMACIJA - kako jo podati in kako jo sprejeti?!Agencija POTI izobraževalna, svetovalna in založniška družbaKomuniciranje z različnimi vedenjskimi tipi in učinkovito reševanje konfliktov

Vir: Agencija POTI d.o.o., Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Agencija POTI d.o.o.:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid