1na1: Saša Vipotnik & Aleksandra Ilijevski - akustični koncert

sreda, 27.5. ob 20.30

Najbolj nežna, najbolj žametna, najbolj plišasta glasova pri nas. Saša VipotnikNeomi in Aleksandra Ilijevski iz skupine Pliš sta vokalistki in avtorici, ki božata dušo in z glasbo odkrivata najbolj delikatne vidike ljubezni. Saša Vipotnik je s skupino Neomi svoj prvi album izdala leta 2011, Aleksandra Ilijevski pa svojo prvo pesem s skupino Pliš leto dni pozneje. V 2020 sta prvič skupaj v 1na1.

SAŠA VIPOTNIK

Saša Vipotnik, pevka in glasbenica, ki ustvarja pod imenom Neomi. Dela kot specializantka nevrologije in zanima jo povezava med možgani in glasbo ter področje epilepsije. Ob tem ji uspe najti čas za pisanje pesmi in koncertiranje z raznoterimi postavami svoje nenehno spreminjajoče se zasedbe.

ALEKSANDRA ILIJEVSKI

Od majhnega je rada pela, spoznavala različne glasbene žanre prek očeta, ki je bil pravi zbiralec glasbe. Leta 2009 je začela objavljati posnetke na Youtube, preko katerega jo je nekaj let kasneje kontaktiral Rok Vilčnik in povabil k sodelovanju z Markom Gregoričem pri skladbi Metulji. Tako je oživela prva pesem glasbene skupine Pliš, v kateri deluje še danes. 

 

Vir: SiTi Teater BTC, Napovednik.com

Zemljevid