Jet Pack z Igorjem Harbom in Muanisem Sinanovićem

Peščeni planet. Ultimativna znanstveno-fantastična klasika Franka Herberta o kateri bomo z njenim slovenskim prevajalcem govorili v času, ko doživlja enega svojih oživetvenih valov. V naslednjem letu denimo pričakujemo nov film po njeni predlogi, ki ga bo posnel mojster vesoljske estetike Denise Villeneuve ter blockbustersko serijo.

Roman je zakladnica fantazijske estetike, hladnosti nedomačnega, antropoloških pristopov, ki prečijo prepad med religijo in znanostjo, ekologije, Herbert pa avtor, ujet v protislovje: po eni strani kritik človeštva in politične manipulacije, po drugi strani pa nenamerni začetnik kulta svojega dela; po eni strani razsvetljenski pisec, po drugi strani oživljevalec pred-modernega sija viteške etike in mističnih družbenih vplivov.

Aporije romana bomo razreševali z velikim poznavalcem žanra in batmanologom Igorjem Harbom, prebrali kakšen odlomek ter, ogledali kakšen prizor iz Lynchevega filma, legendarne videoigre, obenem pa razdrli kakšno o pričakovanjih glede prihajajočih kinematografskih in video vsebin.

Vir: Mestna knjižnica Ljubljana, Napovednik.com

Zemljevid