Potopisni ponedeljki v Celici: Gringo trip

  • Kaj: Potopisno predavanje
  • Kdaj: ponedeljek, 9.12.2019 ob 19.00
  • Kje: Hostel Celica, Ljubljana
  • Prireditelj: Hostel Celica
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Rok in Katarina - popotnika, avanturista in ljubitelja narave, sta 9 mesecev preživela v Južni Ameriki. V Čilu sta kupila avto, se z njim podala na pot, ta pa ju bo zanesla tudi v Celico, kjer nam bosta predstavila svojo izkušnjo. 

"Decembra 2018 sva se odločila, da je čas za eno konkretno potovanje. Pustila sva službi, se izselila iz stanovanja v Ljubljani in se podala na 9-mesečno potovanje po Južni Ameriki. Začela sva v Čilu, kjer sva kupila terenski avto, nato pa se z njim odpravila dogodivščinam na proti. Najprej sva se odpravila na jug, v Patagonijo, kjer sva občudovala ledenike, hodila na trekinge in se upirala močnemu vetru. Karneval sva pričakala v Rio de Janeiru, nato pa se še 40 dni potepala po vroči Braziliji. Po 4 mesecih potovanja sva se vrnila na sever Čila in skočila še na Velikonočni otok, nato pa nadaljevala pot proti severu. Sledil je obisk Altiplana, to je visokoležeče planote s čudovito naravo, ki se razteza od severa Argentine in Čila, preko Bolivije in vse do Peruja. Po enem mesecu redkega zraka in konstantni višini nad 3500m, sva se spustila najprej v amazonsko džunglo, nato pa na puščavnato obalo Peruja. V Ekvadorju sva dejansko prečkala ekvator, se najedla svežih banan in kakava, nato pa vstopila v divjo Kolumbijo. Ko sva prišla do severnega konca Južne Amerike, sva avto prodala in se odpravila še v Venezuelo. Kljub težki gospodarski krizi je država naravnost čudovita.

Na potopisnem predavanju bomo potovali po najrazličnejših pokrajinah, srečali nenavadne živali in prisluhnili številnim popotniškim prigodam."

Vstop prost.

Vir: Hostel Celica, Napovednik.com

Zemljevid