Turneja Klubskega maratona 2019

  • Kaj: Alternativa, urbana
  • Kdaj: petek, 11.10.2019 od 21.00 do 23.00
  • Kje: Mostovna, Nova Gorica
  • Prireditelj: Zavod Radio Študent
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Klubski maraton Radia Študent na Mostovni:

O klubskem maratonu:
Klubski maraton Radio Študent 89,3 MHz vsako leto znova išče, izkoplje in razkrije presežke najnovejše domače glasbene produkcije. Kot izjemen in zanesljiv vir vzhajajočih imen, ki skozi nadaljnja leta v velikem številu zaznamujejo milje mlade slovenske klubske in festivalske alternative, je izjemno uveljavljena institucija, ki ob ključni medijski podpori predstavlja optimalno izhodišče za prodor najzanimivejših novih glasbenih sil na slovensko alternativno glasbeno sceno. Glavno poslanstvo Klubskega maratona je pronicljivo izpostavljanje še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev ter ključna prva medijska in infrastrukturna podpora njihovim kreativnim podvigom ter potencialom za nadaljnji glasbeni razvoj.
Klubski maraton – najbolj taktna in najzanesljivejša koncertna ekspedicija na domačih tleh se letos že devetnajstič podaja v zadimljen prostor pred žaromete klubske javnosti.

Parliament Attack
Novomeške punkrockerske pavlihe

Parliament Attack je zgodba štirih veščih muzikantov, hudomušnežev iz dolenjske prestolnice, ki so se v slabih devetih letih obratovanja mnogim prikupili s svojim smislom za humor, polno vrečo idej in kovčkom zajebancij. Strumen punk rock format po potrebi opremijo tudi s poetičnimi baladami ali skoki v psihedelične vode, ki so obogatili njihova dosedanja dva albuma, vsekakor pa poživijo tudi njihove koncerte.

TiTiTi
Neskončna improvizirana jazzovska pletenica
Boršič in dva Drašlerja, saksofon, bas in bobni, znani obrazi tukajšnje improvizacije so se združili v nov pustolovski trio. Jazzovska pletenica, ki se napaja iz trenutka, vztrajno vijuga med tradicijo in svobodo, brede globoko, pluje lahkotno in se sliši blagohotno. TiTiTi obetajo izpolnitev zahtev slehernega, tudi najbolj zahtevnega glasbenega sladokusca.

Bring on The Vanguards
Prerojeni novogoriški rock’n’roll swagger

Novogoriški trio Bring on the Vanguards, ki je pred kakšnimi petimi leti s svojimi melodičnimi, umazanimi riffi že učinkovito tresel slovenske odre, a nato poniknil, se zdaj vrača v novi, prečiščeni in bolj osredotočeni podobi. Triletna pavza je bend od zvokov stonerske puščave zapeljala v smer bolj premišljenega in prefinjenega, a še vedno samozavestno nagruvanega raziskovanja ameriške garaže, s tem pa morda celo na prag nečesa res velikega.

Prisluhnite izbranim nastopajočim.

Več info na.


Vrata: 21.00
Koncert: 21.30
Vstop prost

Zunanje povezave: soundcloud.com/klubski-maraton/sets/klubski-maraton-2019-izbranci-demoradiostudent.si/klubskimaraton/domovFB dogodek

Vir: Zavod Radio Študent, Napovednik.com

Zemljevid