Wckd Nation

Glasba skupine WCKD NATION združuje svet jazza in popa, ki ju prepleta v moderen neo-soul. Umirjen vokal ostaja zvest vzorcem sodobnega R&B-ja, ki ga podpre inštrumentalna podlaga, ki ni le navdihnjena v jazzu in popu ampak tudi hip hopu in funku.

Skupina WCKD NATION je septembra in oktobra 2018 izdala dva singla, TIME in TROUBLES, ki so ju dobro sprejeli na slovenskih radijskih postajah, kot tudi ljubitelji glasbe in glasbeni profesionalci. Konec oktobra 2018 je skupina nastopila v živo na Prvem programu Radia Slovenija in bila predstavljena v številnih drugih radijskih oddajah kot tudi v spletnih medijih.

Marca 2019 se je skupina WCKD NATION odpravila na prvo mednarodno turnejo na Baltik. Tam nastopila na osmih koncertih v Litvi, Latviji in Estoniji. Del turneje je bil tudi nastop na mednarodno priznanem showcase festivalu Tallinn Music Week, kjer so bili obeleženi kot ena od petih najbolj obetavnih skupin festivala.

Skupina je izdala tretji single, NEW PATH, med baltsko turnejo. Skladba je pridobila pozornost na radijskih postajah v vseh treh baltskih državah, kot tudi v Sloveniji. Dodaten dosežek skladbe je bila uvrstitev Estonsko Deezer R&B lestvico najbolj predvajanih sklad v marcu.

Trenutno, se skupina posveča pisanju novih avtorskih sklad in nastopih v Sloveniji, jeseni pa obljubljajo novice!

Izdani singli:
Wckd Nation - TIME, 7. september 2018
Wckd Nation - TROUBLE, 19. oktober 2018
Wckd Nation - NEW PATH, 22. marec 2019

Prihodnje izdaje:
Kmalu!

Vir: SOHO Ljubljana, Napovednik.com

Zemljevid