Festival živih vin III.

Vabljeni na 3. tradicionalni festival živih vin, kjer se na enem mestu zbiramo popolni vinski laiki in težko-kategorni poznavalci ter se s kozarcem v roki skupaj podamo na potovanje skozi plodne vinorodne slovenske regije - Goriška Brda, Slovenska Istra, Vipavska dolina, Gorica, Oslavje & Štajerska.

Kurator potovanja bo Alen Audič, glavni sommelier v Hiši Franko, ki nam bo predstavil osnove sommelierstva na strnjenem predavanju "njuhanje za telebane". Božidar Zorjan pa nam bo razložil osnove biodinamike, kozmično vprežene, čiste in brezkompromisno naravne pridelave vin. Čin! �


PROGRAM
17.00-18.00 - "Njuhanje za telebane"
Predavatelj: Alen Audič, glavni sommelier v Hiši Franko
Kakšna je razlika med oranžnimi, rdečimi in belimi vini? Kakšno vlogo odigrajo v kulinariki? Kako je biti sommelier v "najboljši Slovenski restavraciji"? Alen nas bo popeljal skozi osnove okušanja, vohanja in zaznavanja vin. Odšli bomo z novim spoštovanjem do grozdnih zvarkov in bolje opremljeni za srečanje s trgovskimi policami in natakarji.

18.00-19.00 - "Kaj je to biodinamika?"
Predavatelj: Božidar Zorjan, biodinamični vinogradnik & predavatelj
Božidar nam bo predstavil osnove biodinamične pridelave vin. Opisal nam bo kako kmetija lahko holistično deluje kot samostojen ekosistem, kateri pripravki so potrebni zraven, katere živali sodelujejo in kakšna je njihova vloga ter katere rastline pomagajo da je pridelek lahko uspešen brez vmešavanja kemikalij.

19.00-22.00 - Okušanje, druženje, koncert

Vinarji: Burja, Batič, Urbajs, Valentan, Rojac, Terpin, Dario Prinčič, Zorjan, Šuman, Nando, Radikon, Šumenjak

Vstopnica: 25€ v predprodaji, 30€ na dan dogodka
Karte so naprodaj na vseh Eventimovih prodajnih mestih in na obeh Kuchnih lokacijah:
- Mašera-Spasičeva 8
- Pokrita tržnica, Ljubljana

V vstopnico je všteto okušanje 12 vin, prigrizki in obe predavanji.

Vir: Kucha - Food Hub, Napovednik.com

Zemljevid