Z igro do dediščine

Slovenski muzeji in galerije že dolgo nismo več dolgočasne, zaprašene ustanove. Obiskovalcem ponujamo številne zanimive programe, delavnice, ustvarjalnice, razstave in doživetja, namenjene otrokom in družinam. Da bi jih bolje spoznali, smo v sklopu akcije Z IGRO DO DEDIŠČINE, ki poteka v Tednu otroka, za vas pripravili številne brezplačne programe in prireditve. Izkoristite to izjemno priložnost in s svojimi otroki kvalitetno preživite prosti čas. Akcijo organizira Sekcija za izobraževanje in komuniciranje Skupnosti muzejev Slovenije.

V muzejskih zbirkah na Ptujskem gradu v sklopu akcije Z IGRO DO DEDIŠČINE od 7. do 13. oktobra 2019 med 9. in 18. uro družinam brezplačno ponujamo:

×  PROST VSTOP ZA DRUŽINE (max. 2 odrasla z otroki)
× Uporabo MUZEJSKEGA KOVČKA ob samostojnem družinskem ogledu grajskih zbirk
Le kdo je skrivnostni vitez, ki varuje vhod v Ptujski grad? Uganko razvozlate, če se z muzejskim kovčkom podate v stare čase. Kovček je namenjen družinam z otroki, starimi več kot 6 let.

× Uporabo MUZEJSKIH KARTONČKOV
 ob samostojnem družinskem ogledu grajskih zbirk
Zakaj so grad zgradili na hribu? Kdo je nekoč živel v njem? Zakaj se maskiramo? Katero glasbilo ima tipke, pa ni klavir? Ogled grajskih zbirk je bolj poučen z muzejskimi kartončki. Kartončki so namenjeni družinam z otroki, starimi več kot 6 let.

 ×

Sobota, 12. oktober, ob 10. uri  
NA GRADU JE BILO ŽIVLJENJE
Brezplačni vodeni ogled muzejskih zbirk v Ptujskem gradu.
Vodeni ogled je namenjen družinam z otroki, starimi več kot 5 let.

Vir: Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, Napovednik.com

Zemljevid