Štiridnevna delavnica izdelave družinskega drevesa

Poiščite korenine svojega družinskega drevesa na delavnici izdelave družinskega rodovnika!

Komu je delavnica namenjena?
Delavnica je namenjena vsem, ki si želijo izdelati svoje družinsko drevo, pa s tem še nimajo nobene izkušnje. Zaradi raziskovanja v Nadškofijskem arhivu Ljubljana svetujemo, da naj vsaj del vaših prednikov izhaja iz Osrednje Slovenije, Gorenjske ali Dolenjske, saj v nasprotnem primeru njihovih podatkov ne bomo našli.

Kaj prinaša delavnica?
Udeleženci delavnice, ki jo vodita Janja Rebolj in Karin Konda, bodo izvedeli, kako začeti z izdelavo družinskega drevesa, kje najdemo informacije o svojih prednikih, na katere institucije se lahko obrnemo in še mnogo drugih koristnih napotkov.

Kako poteka delavnica?
Na prvem srečanju se bomo naučili osnov, kako pričeti z izdelavo družinskega drevesa, ter kako in kje pridemo do podatkov o naših prednikih. Drugo srečanje bo namenjeno praktičnemu delu v Nadškofijskem arhivu Ljubljana in predstavitvi njegovega delovanja. Na tretjem srečanju vam bomo pomagali odgovoriti na morebitna vprašanja, ki se bodo pojavila po prvi praktični uri raziskovanja. Posvetili se bomo tudi pisavi gotici, v kateri so pogosto zapisani podatki o naših starejših prednikih in vas seznanili z brezplačnim programom, v katerega lahko vnesete (določeno število) prednikov in svoje družinsko drevo vizualizirate. Zadnje srečanje bomo sklenili v arhivu, kjer bomo nadaljevali s praktičnim delom in raziskovanjem družinskega drevesa. Za tiste, ki boste podatke vnesli v program in nam družinsko drevo dostavili drevo v PDF. formatu preko Wetransfera, bomo poskrbeli tudi za print (v obsegu brezplačne aplikacije).

Kaj potrebujete?
Zvezek, pisalo (prenosni računalnik – po želji).

Kdaj in kje?

  • 14. 11. 2019, 18.00–20.30, Pedagoška učilnica Mestnega muzeja Ljubljana, Gosposka 15
  • 21. 11. 2019, 9.00–10.30 ali 11.00–12.30, Nadškofijski arhiv Ljubljana, Krekov trg 1
  • 28. 11. 2019, 18.00–20.30, Rdeča sejna soba Mestnega muzeja Ljubljana, Gosposka 15
  • 5. 12. 2019, 9.00–10.30 ali 11.00–12.30, Nadškofijski arhiv Ljubljana, Krekov trg 1

Cena? Kako se prijavim?
Cena delavnic je 53 € (vključuje do 1m2 tiska družinskega drevesa). Prijave zbiramo na prijava@mgml.si do vključno 13. 11. 2019. Največje število udeležencev na delavnici je 10, najmanjše pa 6.

 

Foto: Družinsko drevo plemiške družine Auersperg © dokumentacija MGML

Zunanje povezave: Izdelava družinskega drevesa

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej in galerije mesta Ljubljane:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid