Cikel o pozitivni psihologiji:3 x 3 o razmišljanju

A veste, s čem se začnejo vse besede in vsa dejanja?

Če so besede dobronamerne in dejanja učinkovita, potem se zagotovo začnejo z razmišljanjem! Z namernim razmišljanjem, ki poteka tako, da usmerjamo svoje zaznave in raziskujemo vsebino, o kateri se bomo šele na koncu odločili in jo izpeljali. In če hočemo to narediti s čim manj zamudami, popravki in konflikti, se je dobro naučiti razmišljati – (še) bolj ustvarjalno, učinkovito in usmerjeno! Na interaktivnem predavanju vam bomo pokazali nekaj trikov, kako.

5 vprašanj, na katera bomo odgovorili: 
- Ali je prav razmišljanje ali mišljenje?
- Saj sem inteligenten, ali se res moram učiti razmišljati?
- Kateri so aksiomi modrega razmišljanja?
- S katerimi navadami bi lahko izboljšali vzdušje v timu?
- S katerimi besedami uničimo odnose z ljudmi okoli sebe?

5 stavkov o predavateljici:
Nastjo Mulej verjetno že poznate, saj skupaj z Blanko Tacer že od januarja 2013 organizira dogodke s področja pozitivne psihologije. Kar se je začelo kot njun majcen boj proti nenehni negativnosti v družbi, je zraslo v 7 sezon predavanj v Cankarjevem domu, skoraj 4 celodnevne maratone predavanj v Ljubljani, 3 v Mariboru in 2 v Novi Gorici. Pri svojem delu se drži pravila svojega profesionalnega očeta Dragana Sakana: "Ne zna dete, šta je 300 kila, pa ih digne," in neumorno uči posameznike, time in cele organizacije uporabljati možgane na nameren način, da bi s tem soustvarila tolerantno in inovativno družbo blagostanja.

Novost letošnje jeseni

Želeli ste več in nas spodbudili k pripravi 1. novogoriškega cikla predavanj pozitivne psihologije.

Raziskovali bomo načine za uporabo pozitivne psihologije v vsakdanjem življenju:
- da bomo živeli bolj prisotno namesto na avtopilotu,
- da bomo znali razmišljati namesto misliti,
- da bomo bolj pristni namesto ukrojeni po podobi družbe.

Presegali bomo mite o sreči. Kritični bomo do utripa današnjega časa, ki od nas v vsakem trenutku zahteva, da smo lepi, mladi, bogati in srečni. Življenje namreč ni ne dobro ne slabo. Življenje samo JE.

 

Vir: Nastja Mulej, Napovednik.com

Zemljevid