Akordika - večer muzikalov - odpovedano!

Skupina Akordika črpa glasbo iz klasičnih in sodobnih muzikalov, a ne z namenom, da bi bolj ali manj znane melodije odela v še eno preobleko, temveč ker se v njih skriva vse prepogosto spregledana globina. Kritičnost družbe, vpeta v besedila, predstavlja glasbenikom izhodišče za aranžmajsko domiselnost in dovršenost ter večplastnost instrumentalnih (jazzovskih) improvizacij.
S širokim naborom žanrsko raznolike glasbe uspejo zadovoljiti generacijsko raznolike poslušalce, prisotne tako pod odri klubske jazzovske intime kot velikimi odri, na katerih se pričakuje energičnost, udarnost in živost.
Njihov repertoar zajema pop-rock napeve (Jesus Christ Superstar, Defying Gravity), balade (I Dreamed A Dream, Maybe This Time, On My Own, Tomorrow, Hopelessly Devoted To You), a tudi kabaretno sofisticiranost (All That Jazz, Money Makes The World Go Round, If I Were A Rich Man) in svobodomiselnost 60. let minulega stoletja (Acquarious). Nabor sega še do glasbe iz sodobnejših stvaritev muzikalov, kakršna je denimo tista iz Levjega kralja ali pop-rock muzikala The Wicked, ter melodije, ki se nam vsem zdijo že tako rekoč nepogrešljive: Life Is A Cabaret, My Favourite Things, I Got Rhythm, On Brodway, My Heart Belongs To Daddy in mnoge druge, ki poskrbijo za kakovostno in nepozabno glasbeno izkušnjo.

Anja Strajnar – vokal
David Mozetič – saksofon, flavta
Klemen Smolej – kitara
Matija Mlakar – pozavna
Ana Rus – klavir
Ilj Pušnik – bas kitara
Aleš Zorec – bobni

za abonma Klub in izven

Vir: Festival Velenje, Napovednik.com

Zemljevid