Kabinet čudes Ivana Myškova

Živimo v času potrošniškega individualizma, v katerem človeštvo pestita duhovno siromaštvo in odrezanost od vsega sobivajočega. V krasnem novem svetu so vrednote obrnjene na glavo: sočutje in solidarnost veljata za slabost, poštenje pa za neumnost. Ljudje capljamo za korenčkom – iluzijo potrošniškega izobilja. Kopičimo odvečne stvari in služimo denar, da bi lahko nakopičili še več odvečnosti. Zaradi notranje slepote in gluhote nismo zmožni videti in slišati drugih, še najmanj pa sami sebe.

Češka pisateljica Ivana Myšková se bo s predavateljico Jana Snytova in prevajalko Tatjana Jamnik pogovarjala o stanju duha v svetu duševnih albinov in o tem, kako so nastajale zgodbe, zbrane v knjigi Ivana Myšková: Bele živali so zelo pogosto gluhe (2019).

Literarnemu pogovoru bosta sledila avtorsko podpisovanje knjige in skodelica zeliščnega čaja.

Organizatorji: Kulturno-umetniško društvo Police Dubove, Celjsko literarno društvo, Oddelek za slavistiko FF UL, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Zveza Modro-bela ptica, Literarno društvo IA in Trubarjeva hiša literature.

Gostovanje oziroma izdajo knjige so podprli program Evropske unije Ustvarjalna Evropa, Veleposlaništvo Češke republike, Češki literarni center in Ministrstvo za kulturo Češke republike. Bivanje na ustvarjalni rezidenci je omogočil Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Projekt Migracije v resničnosti v okviru programa Ustvarjalna Evropa sofinancira Evropska unija.

Vir: Mestna knjižnica Ljubljana, Napovednik.com

Zemljevid