Dogodek je že minil.

Eksotični BALI - z Dogodki za Samske

 • Kaj: Potovanje za samske
 • Kdaj: nedelja, 10.11.2019 ob 19.00
 • Kje: Dogodki za Samske, Indonezija, Bali
 • Prireditelj: Dogodki za Samske
 • Vstopnina: 1.150 EUR

✔ 13-dnevno ekskluzivno potovanje za samske 

 • November 2019:
 • Nedelja, 10. 11. 2019 - petek, 22. 11. 2019
 • skupina je zapolnjena
 • Maj 2020:
 • Petek, 8. 5. 2020 - sreda, 20. 5. 2020
 • odprte prijave


Rok prijave: čim prej 

 • 13-dnevno ekskluzivno potovanje (5*)
 • 9 dni dopusta
 • Noro pester program potovanja
 • Namestitev v slo vilah z bazeni (5*)
 • Slovenski vodič in super sopotniki
 • Štartamo v nedeljo zvečer iz Benetk


 

➡️ Na hitro - Čaka nas:

- plavanje z delfini
- obisk 1001 templja
- masaže na plaži
- božanje (neomamljenih) mladih tigrčkov
- riževa polja
- obisk zdravilca
- božanska hrana
- kuharska delavnica
- surfanje
- snorklanje
- potapljanje
- Park tropskih ptic
- Safari park
- tradicionalno gledališče
- ogled vulkana
- čudoviti razgledi
- sončni zahodi na plažah
- tržnice z začimbami
- obisk tradicionalne vasi
- Dreamland plaža
- kraljeve toplice
- rafting
- naravni slap
- nakupovanje
- darilo ob odhodu

➡️ Gre za izredno bogat in pester 5* program s skrbno izbranimi turističnimi destinacijami in doživetji.

 


 

 • Radi potujete, pa trenutno nimate družbe?
 • Ste samski in ste pripravljeni spoznavati nove ljudi, ki obožujejo potovanja?
 • Bi radi doživeli popoln oddih na tropskem BALIJU in domov prišli s čudovitimi spomini?


Ja? Odpotujte z nami na nepozabno in ekskluzivno potovanje na čudovit in pisan otok Bali, ki vsakemu potniku lahko ponudi 1001 tropsko doživetje! 


Druži nas ne samo to, da izredno radi potujemo, ampak tudi to, da obožujemo toplo, lepo vreme, nasmejane obraze in to, da smo trenutno samski. To pa je že kar nekaj skupnega in odličen začetek za naše tropsko doživetje, kajne?

Prijavite še čim prej, da lahko za vas poiščemo čim bolj ugodno letalsko karto.

PROGRAM POTOVANJA

1. in 2. dan: Pot do Balija

Zbrali se bomo v Ljubljani na Železniški postaji in se s skupnim prevozom odpravili do bližnjega letališča (Benetke, Munchen ali Milano). Sledil bo let do Dubaja ali Dohe, kjer bomo počakali na naslednji let do Jakarte in nato do mesta Danpasar na Baliju, kjer na s bo pričakal vodič celotnega potovanja, g. Andrej Zorko. Vso pot do Balija in na Baliju bo z vami predstavnik/ca Dogodkov za Samske. 

2. dan: BALI, otok sonca!

V Danpasarju bomo pristali v večernih urah, kjer nas bo, po opravljenih carinskih formalnostih ob izhodu iz letališča, pričakal predstavnik Zale Ville Bali, Andrej Zorko, gostitelj in organizator/turistični vodič našega potovanja. Odpeljal nas bo do čudovite Zale Ville ali še boljše rečeno – do pravega raja na Zemlji. V miru se bomo namestili v dvoposteljne sobe, pojedli večerjo in se, da bomo spočiti za naslednji pustolovski dan, odpravili k počitku. 

3. dan: Zajtrk - botanični vrt s tropskimi pticami – gozd opic – riževa polja – mesto Ubud in kosilo – ogled starega vaškega templja – tradicionalna balinezijska masaža – večerja in spoznavne igre po želji


Po zajtrku v Zali Villi Bali se bomo odpeljali po panoramski cesti do Bali Bird Parka, kjer bomo videli 250 vrst tropskih ptic, med njimi pelikane, tukane, flaminge, vse vrste velikih papig in izumirajočo vrsto Bali Starling. Park je zasnovan kot tropski botanični vrt, zato je sprehod po parku zelo prijeten. Nadaljujemo do gozda opic, kjer še danes svobodno prebivajo balinezijski dolgorepi makavi - najpametnejša vrsta opic. Opice bomo lahko hranili, se igrali z njimi ter naredili nekaj lepih fotografij.
Mesto Ubud, ki ga bomo obiskali, je znano po zelo okusni hrani, kar bomo poizkusili tudi sami. Po kosilu se bomo odpravili po panoramski cesti mimo slikovitih terasastih riževih polj, ki so med najbolj zaželenimi fotografskimi motivi. Ker bomo že pošteno lačni, se bomo napotili do Zale Ville Bali, kjer nas bo čakala večerja, po želji pa tudi balinezijska tradicionalna masaža.

4. dan: Zajtrk - Nusa Dua – peščena plaža – tradicionalna balinezijska masaža - morske alge – lokalna ribja tržnica – večerja - zabava v barih

Po zajtrku se bomo odpravili do razkošnega letovišča Nusa Dua, kjer potekajo seminarji največjih podjetij in svetovno znane konference. Sledilo bo poležavanje na peščeni plaži, kjer se bomo po želji sprostili ob balinezijski masaži. Ogledali si bomo tudi, kako domačini predelujejo morske alge, ki so kot lepotilno sredstvo v kozmetiki in wellness centrih zelo priljubljene.
Po kosilu v eni izmed tradicionalnih balijskih restavracij se bomo odpravili na odprto lokalno ribjo tržnico, kjer bomo izbirali med svežimi ribami kot so tuna, mahi mahi, red snaper, barakuda itd. Izbrane ribe nam bo osebje Zale Villa Bali pripravilo za večerjo, kjer bomo v elegantnem in sproščenem vzdušju preživeli prelep večer, po želji s spoznavnimi, družabnimi igrami. Po večerji se bomo (po želji) odpravili na zabavo v mesto Kuta, ki je znana po dobrih zabavah v mnogih obmorskih barih, klubih in restavracijah. 

5. dan: Zajtrk - obisk zdravilca iz filma "Jej, moli, ljubi" - tržnica s sadjem – tradicionalne vasi – postanek ob riževih poljih – lokalna tržnica z začimbami – tempelj Bedugul - večerja in druženje po večerji
Po zajtrku v Zala Villi Bali se bomo odpravili na obisk k tradicionalnemu zdravilcu - točno tistemu iz filma "Jej, moli, ljubi".  

Po kosilu si bomo ogledali notranjost otoka; med potjo bomo okušali lokalno tropsko sadje, tudi zanimiva in okusna sadeža durian in jack fruit (največji sadež na svetu), ki veljata za azijski afrodiziak. :) 
Pot nas bo vodila mimo tradicionalnih vasi pa vse do največjih terasastih riževih polj na Baliju. Po postanku ob riževih poljih se bomo odpravili na lokalno tržnico z začimbami, kjer se bomo razvajali z vonji in pogledi na različne azijske začimbe kot so: cimetove palčke, kakav, sveža vanilja, ingver, kari, listi karija, limonina trava, koriander, kurkuma itd. Če bomo želeli, si bomo lahko želene začimbe seveda tudi kupili za domov … kako pa se azijske začimbe pravilno uporablja, bomo izvedeli na kuharski delavnici, ki jo bomo organizirali v Zali Villi Bali na 11. dan našega potovanja. 
Po aromatični izkušnji na tržnici z začimbami se bomo odpeljali do templja Bedugul, ki leži na jezeru znotraj otoka Bali. Domačini verjamejo, da se je v templju naselil bog vode, ki skrbi za namakalne sisteme riževih polj po celotnem otoku. 
Ta dan bo prav poseben tudi zaradi najbolj pomembnega balinezijskega praznika "Galungan", ki ga bomo doživeli v polni meri. Praznovanje tega praznika pomeni praznovanje zmage dobrega nad slabim. Balijci ob tem prazniku prirejajo obrede, plešejo po ulicah na zvoke tradicionalnega balijskega inštrumenta "gamelan", molijo in praznujejo v obilju. Bali v tem času postane prava paša za oči, saj domačini pred vsak vhod postavijo pisane palice, okrašene s palminimi listi, koščki tkanine in sadjem za bogove.
Po večerji v lokalni restavraciji se bomo lahko po želji odpravili na zabavo v bare, lahko pa se bomo odpravili tudi na hladno pivo v bar ob morju in pod svetlim mesecem preživeli prelep in sproščen večer. 

6. dan: Zajtrk – plaža Dreamland – surfanje na valovih – surferska plaža Ulu Watu – tempelj Ulu Watu – kradljive opice – ribiška vasica Jimbaran - večerja ob sončnem zahodu

Po zajtrku se bomo odpeljali na južni del otoka do prekrasne peščene plaže Dreamland, kjer se bomo zadržali do poznih popoldanskih ur. Plaža je povezana z luksuznim kompleksom z bazenom, ki se vizualno izliva v morje, ponujajo odlično azijsko hrano in dobre koktajle, privoščili pa si bomo lahko tudi sprostitveno masažo na peščeni plaži ob morju.
Pogumni se boste lahko poizkusili v surfanju na valovih, spremljal pa vas bo lahko tudi učitelj surfanja.  
V poznih popoldanskih urah se bomo odpravili v bar, ki leži na klifu s pogledom na zelo znano plažo surfarjev Ulu Watu (na tej plaži blagovna znamka Rip Curl vsako leto organizira svetovna tekmovanja v deskanju na vodi). 
Ogledali si bomo še tempelj Ulu Watu, ki leži na 70 metrskem visokem klifu od koder se nam razprostira pogled na Indijski ocean. Med opazovanjem templja nam bodo družbo delale kradljive opice, na katere bomo morali biti zelo pozorni. :) 
Na poti domov se bomo ustavili v ribiški vasici Jimbaran. 
Med opazovanjem barvitega sončnega zahoda si bomo privoščili romantično večerjo ob svečkah na peščeni plaži, kjer bomo lahko izbirali med izvrstnimi morskimi specialitetami in naredili nekaj fantastičnih nočnih fotografij.

7. dan: Zajtrk – riževa polja – obisk tradicionalne vasi Tenganan – kosilo ob morju – snorklanje & potapljanje - kraljeve toplice Thirta Ganga

Po zajtrku se bomo ob obali odpravili do znamenitih terasastih riževih polj. Posebnost riževih polj je njihova pomirjujoča zelena barva in poseben način gojenja riža, kar se odraža na kakovosti riža. Riž je na Baliju zelo cenjen, saj predstavlja glavni vir dohodka mnogim domačinom, zato ga tudi imenujejo "življenjska kri Balija". Spotoma bomo obiskali tudi edino tradicionalno vas na Baliju, t.i. Tenganan, kjer bomo videli kako so ljudje živeli pred mnogimi stoletji in kako številni staroselci živijo in delajo še danes. Po ogledu tradicionalnih obrti se bomo odpravili na kosilo ob morju. 
Po kosilu je možna dodatna aktivnost snorklanja (ogled koralnega grebena s pisanimi tropskimi ribami, z malo sreče pa bomo videli tudi želvo) ali potapljanja na najlepši koralni steni na vzhodu Balija. Master diver Komang nas bo po želji popeljal v podvodni svet do globine 12m , tudi tiste, ki tega še nikoli niste poizkusili. Na poti domov bomo obiskali kraljeve toplice Thirta Ganga. 

8. dan: Zajtrk – rafting po reki Ayung – deževni tropski gozd – naravni slap – indonezijsko kosilo – večerja v mestu

Po zajtrku se bomo odpravili na rafting po reki Ayung, ki teče skozi deževni tropski gozd. Odločili se bomo lahko za rafting na manjših brzicah, tisti bolj pogumni, željni večjega adrenalina, pa se boste lahko podali na hitrejši del reke, ki ima okoli 20 brzic 2. ali 3. stopnje. Da se bomo malo ohladili, bo poskrbel skiper, ki nas po popeljal tik pod naravni slap, ki nas bo dodobra "opral" ali še boljše - zmasiral. Med spustom bomo občudovali lepote divje in nedotaknjene tropske narave, med ravnimi  predeli reke pa se nam bodo prikazovala čudovita zelena riževa polja in visoke palme. Na cilju nas bo pričakalo okusno indonezijsko "self service" kosilo z različnimi predjedmi, glavnimi jedmi in sladicami. 
Preostali del dneva bomo lenarili ob bazenu, morju in se družili ter naredili nekaj nepozabnih skupnih fotografij. Večerjali bomo v mestu. 

9. dan: Zajtrk – prosto dopoldne – kosilo v mestu Kuta – nakupovanje – nočna tržnica – večerja

Po zajtrku v Zala Villi Bali bomo imeli prosto dopoldne za kopanje, branje, poležavanje, masažo ali kaj drugega. Nabrati si bomo morali namreč moči, saj se bomo odpravili v mesto Kuta, kjer bomo preizkušali raznoliko tradicionalno indonezijsko hrano. 
Preostanek dneva bomo preživeli v dveh skupinah – ženske posebej, moški posebej. Zakaj? To bo namreč dan za nakupovanje! Da moški ne zgubijo pameti, je bolje, da se ženske odpravijo posebej. :) Moški pa bodo imeli tako čas za kakšno pivo več in za "moške pogovore". 
Na poti domov se bomo ustavili na živahni tradicionalni nočni tržnici, kjer bomo nakupovali sveže tropsko sadje in zelenjavo. 
Kje bomo večerjali na ta dan, se bodo odločile predstavnice ženskega spola. Moški pa bodo preprosto ubogali.:)

10. dan: Zajtrk – plavanje z delfini – kosilo – tempelj Tanah Lot – golf igrišče v Aziji - večerja – koktajl večer s profesionalnim barmanom 

Po zajtrku se bomo odpravili na čudovito doživetje – plavanje z delfini! V bazenu, kjer so delfini udomačeni in kjer je poskrbljeno za varnost, se bomo počutili izvrstno … plavanje z delfini je res prvovrstno doživetje. 
V popoldanskih urah (po kosilu) se bomo odpravili do najlepšega templja Tanah Lot, ki je od Zale Ville oddaljen le 15 minut počasne vožnje med riževimi polji. 
Tempelj je bil zgrajen v 16. stoletju na živi vulkanski skali, iz katere še danes priteka sveti izvir, ki predstavlja vodnjak mladosti. Po oceni Lonely Planeta je to tempelj, ki je ob sončnem zahodu največkrat fotografiran tempelj na svetu. Ob templju je eno izmed najlepših golf igrišč v Aziji - Nirwana z 18 luknjami, ki ga je zasnoval golfist Greg Norman. 
Po večerji sledi Koktajl večer s profesionalnim barmanom, ki nas bo naučil, kako se pripravijo najpopularnejši koktajli.

11. dan: Zajtrk – Safari Park (božanje tigrov, orangutanov) – predstava v balijskem tradicionalnem gledališču – kosilo – prosto popoldne za počitek – vedeževalec - kuharska delavnica azijske hrane – večerja in druženje po večerji

Po zajtrku se bomo odpravili v Safari Park, kjer bomo božali mladička redkega belega tigra in orangutana ter se z jeepi popeljali prav med živali v njihovo naravno okolje. Znotraj parka je tudi Balijsko gledališče, ki prikazuje prave balijske legende in je zato tudi lepa priložnost, da spoznamo raznoliko balijsko kulturno dediščino. Graciozna predstava Bali Agung prikazuje zgodovinsko in legendarno poroko med balijskim kraljem in princesko iz kitajske kraljeve družine, ki pa je obogatena z odlično kostumografijo, scenografijo, koreografijo in tradicionalno balijsko glasbo.
Po kosilu bomo imeli prosto popoldne za počitek ali dejavnosti, ki si jih bomo lahko izbrali sami. Po želji nas bo v vili obiskal priznan vedeževalec, mojster čaker in aure, ki je že mnogim napovedal stvari, ki so se nato uresničile.
Zvečer pa bomo zavihali rokave in se prepustili kuharski delavnici tradicionalne azijske hrane. V Zali Villi Bali nas bo Andrejeva žena, indonezijka Ida, naučila pripraviti več različnih tradicionalnih in popularnih azijskih jedi, ki jih bomo nato skupaj tudi pojedli. Mnjami. :)
 
12. in 13. dan: Zajtrk – prosto dopoldne za zadnje utrinke na Baliju – darilo za vsakega udeleženca - pot proti letališču in pot domov

Po obilnem tropskem zajtrku si bomo vzeli čas za zadnje opravke, predvsem pa za lovljenje zadnjih spominov sončnega otoka.
Po kosilu nam bo Zala Villa v dar podarila čudovito darilo (presenečenje: , potem pa se bomo v popoldanskih urah odpravili proti letališču. 
Pot domov bo prijetna, saj bomo leteli v dobrih letalih s televizijami, glasbenimi postajami, klimo in seveda obroki hrane. 
Ko bomo prispeli na zadnje letališče, nas bo na letališču pričakal kombi, ki nas bo odpeljal do Železniške postaje v Ljubljani.Na potovanje se bomo odpravili v skupini od 8-12 oseb, zato pocukajte za rokav tudi kakšne svoje samske prijatelje.

Naj se popotovanje prične z nasmehom na obrazu že doma!


 

Zunanje povezave: Več o potovanju na EKSOTIČNI BALIVeč o Dogodkih za SamskeDARILNI BON - Bi potovanje podarili samskim prijateljem?Kaj pa KUBA za samske?

Vir: Dogodki za Samske, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Dogodki za Samske:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video