Nino Mihalek: Zrak zrak

Fotografska razstava

Med 1. in 3. septembrom 2019 bo ogled fotografske razstave Zrak–zrak Nina Mihalka v Mali galeriji otežen zaradi Festivala za tretje življenjsko obdobje. Hvala za razumevanje!

Nino Mihalek na svojski način – neposredno in posredno – živi Ikarove sanje, fascinirajo ga letala in letalstvo, poznavalsko se poglablja v področje, ki je postalo tudi osrednji vzgib njegovega fotografskega delovanja. Iz njegovih bogatih izkušenj nastaja opus, kakršnega zlepa ne bi mogli najti pri drugih fotografih, čeprav ga ne določajo sofisticirane formalne in estetske koordinate, ampak predvsem osredotočanje na posamezne vidike izbranega ikonografskega sklopa.


Brane Kovič ob izboru fotografij za Malo galerijo CD. 

Nino Mihalek (roj. 1949) se je s profesionalno fotografsko in snemalno opremo prvič srečal med zimskimi olimpijskimi igrami v Sarajevu leta 1984 kot vodja snemalne ekipe v strokovni žiriji za alpske discipline. Nato je s TV Slovenija sodeloval pri filmski in video produkciji reklamnih sporočil, po 1987  pa je začel delovati kot svobodni fotoreporter, posebej pa ga je pritegnila letalska fotografija. Z Aerodromom Ljubljana je sodeloval 13 let in že prvo leto prejel nagrado revije Aerosvet. Razstavljal je doma in v tujini, med drugim večkrat na brniškem letališču ter na razstavah EUROSKY in na mednarodnih letalskih mitingih v Forliju (Italija), Mednarodnem letalskem salonu v Zagrebu (Hrvaška), na razstavi ob 60. obletnici družbe SWISS AIR na ljubljanskem Magistratu, razstavah ob 25. in 30. obletnici ZOI v Sarajevu (BiH), itd. Kot zunanji strokovni sodelavec revij OBRAMBA in KRILA  je spremljal vojaške operacije na Balkanu. Njegove fotografije so bile objavljene v številnih slovenskih tednikih in revijah.

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid