Crypt Trip (usa), High Reepers (usa)

  • Kaj: Psihadelični stoner rock
  • Kdaj: sreda, 16.10.2019 od 21.00 do 1.00
  • Kje: Kud Channel Zero, Ljubljana
  • Prireditelj: Tomo
  • Vstopnina: 13 EUR na dan dogodka

► CRYPT TRIP
(Psychedelic, Southern rock / USA)

Hard rock trio CT je bil ustanovljen leta 2013 v Dallasu. Prva tvorba je imela še bolj heavy psihedeličen zvok, ki je spominjal na temno podzemlje 70-ih prej. stol. A ni minilo dolgo časa, odkar sta se pevec in kitarist Ryan Lee in basist Sam Bryant preselila v Teksas, tam spoznala bobnarja Camerona Martina in skupaj so svoj zvok še bolj utrdili. Njihova glasba s spojem starega rocka, jazz metodologije in ameriške južnjaške kulturno glasbene podlage predstavlja izvirno osebno slušalsko izkušnjo.

Po svojem prvencu Rootstock CT še enkrat prinaša njihovo tipično country rockovsko orientirano glasbo za vaša ušesa, misli in dušo. Albumska novost Haze County v devetih pesemskih delih prinaša njihovo do sedaj najbolj sfokusirano in organsko glasbeno delo, ki je v tematski okvir tokrat osrediščila prostor in čas. Mešanje elementov hard rocka, psihedelije in folka prinaša vsakič drugačen pesemski posnetek, sanjajoče kitare pa delujejo kot vezivo. Svojo lojalnost do teksaške tradicije potrjujejo z izbiro gosta — Geoff Queen na "pedal steelu" doda še svojo, popolnoma drugačno barvo na zvočno paleto izvajalca. Haze County je posnel in zmiksal James Campbell v Cibolo Studios, v San Antoniu.

► HIGH REEPER
(Stoner Rock, Doom Metal / USA)

HR je od leta 2016 delujoč bend, v katerem igrajo Zach Thomas, Justin Di Pinto, Andrew Price, Pat Daly in Shane Trimble. Začeli so kot studijski bend, a je po preposlušavanju materiala hitro bilo razvidno, da se to mora slišati v živo in naglas. Prvič so uspešno nastopili v Phillyju/DE stoner rock sceni in sledil je prvi album v maju, 2017. Gre za novejši stoner, ki pa ima zametke v začetnih Sabbathih, HR-jev samonaslovljenec pa je sestavljen iz udarnih ritmov, mastnih kitarskih riffov in kričečega ter močnega vokala. Na drugem albumu jim je še do po polnejše zvočne slike pomagal priti bobnar Di Pinto. Še močnejši zvok je oplemenitena tudi z balado Apicalypse Hymn. Po uspešnem touru leta 2018, ko so nastopili tudi na berlinskem Desertfestu, bodo HR v 2019 obiskali deset evropskih držav, nastopili pa bodo tudi na londonski različici omenjenega žanrskega festivala.

Vstopnina = 13€ in bo na voljo le na dan dogodka!

Vir: Tomo, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Crypt Trip High Reepers

Zemljevid