Saša Kerkoš: Skrivalnice

Skrivalnice, nova stripovska izdaja izredno samosvoje striparke in vsestranske umetnice Saše Kerkoš je namenjena najmlajši publiki in kot taka predstavlja idealno vstopnico v stripovsko književnost. Dvojezična knjižica vprašanj v slovenščini in angleščini, ki bo novembra izšla v Stripburgerjevi zbirki Minimundus, nas s svojo poetično risbo vpelje med krošnje dreves in na travnike, kjer se skriva marsikaj neznanega in zanimivega. Uči nas razumevanja vizualne pripovednosti v podobah brez besed ter je namenjena predšolskim otrokom in njihovim staršem, pa tudi vsem otrokom po duši, ki cenijo radovednost, navihanost in humor.

Enodnevna razstava poteka v okviru stripovskega sejma festivala Tinta; postavljena po skritih kotičkih Kina Šiška vabi najmlajše k odkrivanju skritih stripovskih zakladov.

Ob razstavi se obeta še likovna delavnica za otroke (3-6 let), ki jo vodi Saša Kerkoš. Ob prebiranju Skrivalnic bomo odkrivali skrite živali, izumljali dialoge, barvali ... Dvourna delavnica v Kino Šiška poteka v soboto, 12. okt. 2019; s pričetkom ob 11. uri. Prijave in dodatne informacije: core@mail.ljudmila.org, 031 401 556 (Katerina)

SAŠA KERKOŠ (1977) je oblikovalka, ilustratorka, grafičarka, striparka in mentorica različnih delavnic. Diplomirala je iz vizualnih komunikacij na ljubljanski ALUO, nato pa se izobraževala še v Helsinkih in Zagrebu. Za svoje delo je prejela več nagrad in priznanj, predstavila pa se je na številnih razstavah doma in na tujem.

Zunanje povezave: StripburgerFestival stripa Tinta

Vir: Strip Core / Forum Ljubljana, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Strip Core / Forum Ljubljana:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid