Plesna delavnica Radovedno telo

Plesna delavnica RADOVEDNO TELO: IMPROVIZACIJA IN KOMPOZICIJA

Delavnica je razdeljena na dva dela in se odvija v 180 minutnem formatu. Prvi del delavnice je namenjen ozaveščanju telesa skozi tehnike sodobnega plesa, somatike in joge. Delali bomo na artikulaciji telesa in odnosu do prostora v in izven telesa. Del vaj bo strukturiran in sestavljen iz besednjaka floor worka ter joga sekvenc in principov iz somatike. Drugi del delavnice se osredotoča na pridobivanje orodij s katerimi lahko operiramo med improvizacijo. To bo bolj vodeno raziskovanje, ki bo sestavljeno iz nalog in iger. Delali bomo v skupinah, iskali principe in načine kako biti s skupino, kaj pomeni dati in prejemati ter kako najlažje umestiti lasten material v skupinsko delo.  

MAJA KALAFATIĆ (1984, Celje) je plesalka, koreografinja, pedagoginja in učiteljica joge, ki živi in ustvarja med Ljubljano in Beogradom. Leta 2006 je diplomirala na SEAD (Salzburški eksperimentalni akademiji za ples) in leta 2015 magistrirala na Hochschule für Musik und Tanz, Köln: HfMT na področju plesne diseminacije.

Trenutno je na doktorandka na FMK (Fakulteta za medije in komunikacije v Beogradu), na področju transdisciplinarne umetnosti in medijev. Njena doktorska disertacija postavlja pod vprašaj koncept veščine v sodobni performativni umetnosti.

Njena praksa združuje teoretične in praktične osnove ter vključuje raziskovanje giba, koreografiranje, vodenje delavnic (sodobni ples, somatska praksa, družbena koreografija, aktivizem, joga), ter pisanje o plesu.

Deluje kot samozaposlena v kulturi.

Kdaj in kje: 25. oktobra 2019, od 17.00 do 20.00 ure in 26. oktobra 2019, od 9.30 do 12.30 ure, v Karanteni, dvorana B Plesne izbe Maribor, Pobreška cesta 20 (pri Europarku).

ROK PRIJAVE: najkasneje do 18. oktobra 2019! Število udeležencev je omejeno, zato pohitite s prijavami.

Kotizacija: 20,00 eur. Na podlagi prispele prijavnice vam bomo poslali predračun za plačilo kotizacije. Rok plačila predračuna je 25.10.2019. Če je plačnik ustanova, mora le-ta obvezno potrditi vašo prijavnico s podpisom odgovorne osebe in žigom.

Izpolnjeno priloženo prijavnico pošljite na naslov ali po elektronski pošti:

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Maribor, Pobreška cesta 20, 2000 Maribor, telefon: 02 23 42 116, faks: 02 23 42 112, e-mail: minka.veselic@jskd.si

Vir: JSKD - Obm. izpostava MB, Napovednik.com

Zemljevid