Jan Rozman: Memememe - premiera

Kdo je ‘me’ v ‘meme’ v ‘MEMEMEME’?

MEMEMEME je bivanjski prostor asociativnega toka skupnosti, trk brezkrajnega števila memov* in njihovih odmevov. Preko teles performerjev – organskih generatorjev in nosilcev idej – ter digitalnih asociativnih referenc videa in zvoka predstava plasti pomene gest, gibov, podob in izrazov. Raziskuje možne pomenske vrzeli, ki jih razpira fragmentiranost sodobne komunikacije ter preizprašuje mimetični nagon družbe – to skorajda neustavljivo težnjo po posnemanju.

*Meme je vsaka ideja, ki se skozi variacijo in selekcijo, kljub svoji morebitni naključnosti ali nesmiselnosti, ponavlja in (raz)množi. V digitalni dobi so zaradi vsesplošne uporabe spleta najbolj razširjeni in poznani (viralni) internetni memi.

Koncept, režija in koreografija: Jan Rozman (janrozman.net)
Izvajalci in soustvarjalci: Peter Frankl, Kaja Janjić, Julija Pečnikar, Daniel Petković
Dramaturgija: Varja Hrvatin
Zvok in video: Vid Merlak
Kostumografija: Tanja Pađan (Kiss The Future)
Oblikovanje svetlobe: Urška Vohar
Scenografsko svetovanje: Dan Pikalo

Grafično oblikovanje: Matija Medved
Video dokumentacija: Hana Vodeb
Foto dokumentacija: Nada Žgank
Izvršna produkcija: Sabina Potočki

Produkcija: Emanat
Partner: Bunker, Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana, Mediteranski plesni center, Svetvinčenat, Hrvaška
V sodelovanju: CoFestival 2019, Ljubljana

Jan Rozman (1991) deluje kot performer, koreograf, plesalec in improvizator med Ljubljano in Berlinom. V svoji umetniški praksi se ukvarja z razširjenim pojmom telesnosti, materialno semiotiko, teksturami, vrzelmi, napakami in zmedo, ekologijo, domišljijo, (znanstveno) fantastiko in humorjem. Svoje delo usmerja v raziskavo in artikulacijo relevantnih uprizoritvenih izrazov za post-internetno/antropoceno obdobje. Šolal se je na Umetniški gimnaziji, oddelek za sodobni ples v Ljubljani, študiral koreografijo na Amsterdamski SNDO (AhK) in opravil magisterij na program Solo/ples/avtorstvo v okviru HZT (UdK) v Berlinu. Končal je tudi dodiplomski študij fizioterapije na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani (UL).
Več na

Informacije in rezervacije: info@bunker.si, 051 269 906

Predstava je tudi del Abonmaja Transferzala.

Vir: Bunker, Napovednik.com

Zemljevid