Facebook konferenca

"V Slovenijo prvič prihaja svetovno znani strokovnjak Facebook oglaševanja Azriel Ratz, ki svojim strankam po vsem svetu za 5- do 15-krat izboljša prodajne rezultate!"

"Kralj Facebookovih oglasov", kot mu sicer pravijo, tokrat prvič ter verjetno zadnjič prihaja v Slovenijo na ekskluzivno povabilo podjetnika Žana Nekrepa. V povprečju ustvarja vsaj 500% donos pri investicijah podjetij v oglaševanje na Facebooku pri prodaji njihovih izdelkov ali storitev.

Azriel je mednarodno priznan in iskan govornik, ki rad nastopa pred velikimi občinstvi; nazadnje je bil govornik tudi na Social Media Marketing World in Social Media Day San Diego.

Njegovi klienti za oglaševanje na Facebooku so bili na primer: Powtoon, Thinkific, Freightos, Hometalk, The Daily Dot, Tenzo Tea, Postmodern Jukebox in mnogi drugi.

Azriel Ratz se je deset let izpopolnjeval na področju spletnega marketinga, da bi prepoznal najučinkovitejše oglase in najboljše ciljne trge, ki bi povečali prodajo podjetjem. Pri samo 26 letih je postal izvršni direktor Ratz Pack Media, pred dvema letoma pa je ustvaril tudi tečaj Facebook Ads Mastery.

Je specialist za oglaševanje različnih produktov in ima veliko izkušenj z upravljanjem oglaševanja za raznolike trge, vključno z B2B, SaaS, spletnim založništvom, aplikacijami idr. Gostili so ga na podkastih Social Media Examiner, Casual Friday, Magnificent Marketing in Be.Live.

 -> Poskrbeli bomo tudi za prevajanje v slovenščino – naš ekskluzivni prevajalec bo jezikovni studio Veris.

Predaval bo tudi Žan Nekrep, ki je predavatelj ter organizator dogodka.

Izvedeli boste:

- Na kak način kralj Facebookovih oglasov Azriel Ratz, ki pride v Slovenijo prvič in verjetno tudi zadnjič, oglašuje na Facebooku, da dosega za svoje naročnike tudi do 15-krat več od investiranega denarja, ki ga ti namenijo za oglaševanje na Facebooku in kako lahko tudi vi to takoj po konferenci uporabite v praksi za svoj izdelek ali storitev. Vse to bo prikazano ob konkretnih primerih in napakah njegovih naročnikov s celega sveta.

- Po raziskavi, ki jo je opravil Forrester, se je cena oglaševanja na Facebooku v letu 2019 v primerjavi z letom 2018 zvišala za 17 % in podjetja po vsem svetu si želijo manj plačati za oglaševanje na Facebooku, doseči pa želijo enake ali celo boljše rezultate. Na tej konferenci boste o oglaševanju na Facebooku izvedeli vse, kar morate vedeti, da boste pripravljeni in da boste lahko začeli profitabilno oglaševati svoj izdelek ali storitev, četudi niste še nikoli oglaševali na Facebooku, lahko pa se boste naučili, kako za svoje že obstoječe kampanje za enako investicijo dobiti več od oglaševanja na Facebooku.

- Kako sploh deluje oglaševanje na Facebooku oz. na kak način učinkujejo njegovi algoritmi in kaj vse Facebook z oglasi omogoča podjetjem, da bi lahko to čim prej uporabili v praksi za povečanje prodaje svojih izdelkov ali storitev takoj po konferenci. Nekatere funkcije in možnosti boste prvič spoznali.

- Na praktičnih (uspešnih in neuspešnih) primerih bomo pokazali, kako na Facebooku oglaševati kot profesionalec in iz vsakega evra, vloženega v oglaševanje na Facebooku narediti čim več, ter kaj je trenutno najbolj v trendu za podjetja, ki oglašujejo prek Facebooka, saj želimo, da oglaševanje na Facebooku profitabilno uporabite za svoj posel.

- Spoznali boste, kako vse lahko uporabite najboljša brezplačna in plačljiva orodja in aplikacije, ki jih Facebook omogoča in vam bodo prihranila vas čas ter denar, namenjen oglaševanju na Facebooku (za nekatere še niste slišali), in ki jih uporabljajo naprednejši oglaševalci.

- Izvedeli boste, kako optimalno uporabljati glavno nadzorno ploščo Facebooka oziroma vmesnik, ki ga uporabljajo oglaševalci na Facebooku (upravitelj oglasov), da boste vedeli, v kaj se splača investirati v okviru oglaševanja na Facebooku in vseh ponujenih funkcij (ciljne skupine, pravila, poročila itd.).

- Spoznali boste ROAS (ang. return on ad spend), s katerim boste izvedeli, ali z oglaševanjem na Facebooku zaslužite več s prodajo izdelkov ali storitev in katere napake dela večina oglaševalcev pri izračunu.

- Nadalje boste spoznali, kako uporabljati Facebookovo umetno inteligenco pri oglaševanju na Facebooku (večina slovenskih podjetnikov je ne pozna in ne uporablja).

- Izvedeli boste tudi, kateri tip oglaševanja na Facebooku izbrati za svojo panogo, da boste dosegli najboljši izkupiček glede na vložek, ki ga boste porabili za oglaševanje na Facebooku (Facebook omogoča tri glavna oglaševanja: vrtiljak – carousel in oglaševanje prek videa ali fotografij).

- Ob konkretnem primeru bomo prikazali postopek uspešne priprave oglasa na Facebooku ter opozorili, na kaj morate biti pozorni, da boste oglase ustvarjali kot profesionalec ter nagovorili prave ljudi, ki jim boste lahko prodali svoj izdelek oz. storitev.

- Govorili bomo o trikih pri ustvarjanju oglasov na Facebooku, ki jih poznajo le največji profesionalci oglaševanja na Facebooku in niso vključeni v video tečaje o oglaševanju na Facebooku.

- Povedali vam bomo tudi kdaj se vam splača uporabiti promovirano oziroma t.i. boost objavo ali oglas in zakaj večina slovenskih podjetnikov tukaj izgublja denar.

- Izvedeli boste, katere so napake, ki jih dela večina oglaševalcev na Facebooku, kakšna so pravila oglaševanja na tem, zakaj vam lahko zavrnejo tovrstne oglase in kako se temu izogniti.

- Pregledali bomo najboljše taktike in strategije in njihovo uporabo, vključno s "custom audience" in "lookalike audience", ter kako jih izkoristiti v prid svojega podjetja.

- Naučili vas bomo, na kak način pripraviti pravo pristajalno spletno stran (ang. landing page) in jo optimizirati, da boste s pomočjo oglasov na Facebooku pridobili čim več pravih strank za svoj posel.

- Kako uporabiti testiranje (ang. split testing) vaših oglasov na Facebooku, kot to počnejo profesionalci, da boste vedeli, kateri oglasi delujejo in vam prinašajo največji profit ali dosegajo vaš temeljni cilj.

- Tehnična priprava, ki je ključna za merjenje, ne bo več problem, saj boste lahko to naredili sami ali pa boste znali pripraviti navodila za programerja, npr. pixel, tako da boste za vsak evro, ki ga boste vložili v oglaševanje na Facebooku, točno vedeli, kam gre.

- Prikazali bomo tudi napredne taktike in strategije pri oglasih, merjenju konverzij in pripravi idealnih kupcev (ang. customer personas), da bi od oglaševanja na Facebooku imeli čim več koristi.

- Uporaba ponovnega trženja oz. remarketinga pri oglaševanju na Facebooku, da boste znali hitro in učinkovito pridobiti denar s pomočjo Facebookovih oglasov tudi od tistih, ki so že zapustili vašo spletno stran ali naredili kakšno od drugih aktivnosti, npr. pogledali vaš video posnetek, všečkali kakšno objavo itd.

Seveda ne bodo manjkale predstavitve vseh najsodobnejših prijemov o katerih z zamudo učijo na Facebook tečajih!

 

Vir: Žan Nekrep, Napovednik.com

Zemljevid