Google konferenca

Celodnevna konferenca za vse, ki želite dobičkonosno oglaševati s pomočjo Google oglaševanja.

Govorci na konferenci bodo David Fabjan, ki je Google specialist, in upravlja kampanje za stranke po celem svetu, Marko Penko, ki je pomagal ustvariti 100 mio evrov prodaje v 20. državah z Google oglasi ter Žan Nekrep, organizator Googlove konference ter predavatelj. 

Konferenca je primerna za začetnike in izkušene Google specialiste v podjetjih, ki želijo profitabilno oglaševati s pomočjo Google oglasov.

Izvedeli boste:

- Kako se pravilno lotiti Google oglaševanja, da bo za vas ustvarjalo denar (to vam bo v živo pokazal Slovenec, ki je z Google oglaševanjem ustvaril več, kot 100 milijonov evrov prodaje) in kako čimbolj zmanjšati ceno oglaševanja na Googlu in kaj vse na njo vpliva. Google, kot vsak drug medij seveda želi od vas dobiti čim več denarja, medtem ko vam bomo mi pokazali, kako lahko svoj denar optimalno investirate v Googlovo oglaševanje, da bo služil vam in doseganju vaših ciljev na profitabilen način.

- Po raziskavi Economic Impact povprečno s pomočjo Googlovega oglaševanja podjetja po svetu ustvarijo 2 evra za vsak evro, ki so ga vložila v Googlovo Adwords oglaševanje. Kako lahko vi naredite iz vsakega evra, ki ga investirate v Googlovo oglaševanja, 2-krat, 3-krat ali celo 30-krat več? Odgovor je podkrepljen z realnimi primeri iz prakse in ga bo pokazal predavatelj iz Slovenije, ki ima za sabo 750 projektov. 

- Razlago vseh pojmov in metrik s primeri za njihovo optimizacijo, ki jih morajo vedeti o Googlovem oglaševanju tako začetniki kot tudi napredni mojstri (kampanje, razširitve oglasov, izrazi, kot so npr. CTA, CTR, CPM, CPC, CPV itd.) s praktičnimi primeri iz Googlovega vmesnika. Tako boste lahko takoj začeli z oglaševanjem na Googlu, če pa že oglašujete, boste lahko Google uporabili za doseganje dobičkonosnih kampanj. Spoznali boste tudi najnovejše funkcije in izraze, ki jih še niste slišali in njihovo razumevanje lahko pomembno vpliva na uspešnost oglaševalskih kampanj.

- Na kak način Google oglaševanje sploh deluje in kaj Google sploh omogoča ter kako ga lahko podjetniki izkoristimo v svoj prid. Iz izkušenj predavateljev izhaja, da je veliko možnosti, ki jih slovenska podjetja sploh ne uporabljajo, saj ne vedo, da obstaja na Googlu npr. oglaševanje prek Gmaila, kjer lahko zelo poceni oglašujete širokemu krogu potencialnih kupcev.

- Kaj vse vpliva na ceno oglaševanja na Googlu in kako jo optimizirati, da boste plačali manj in imeli še boljše rezultate in kako to počnejo najboljši Googlovi specialisti (med predavatelji je oseba, ki je v svoji karieri prek Googlovega oglaševanja za druge ustvarila za vsaj 100 mio evrov prodaje).

- Koliko vložiti v Googlovo oglaševanje, kakšno strategijo ponudb (bidanja) uporabiti in katere možnosti v okviru tega se splača uporabiti za natanko vaše podjetje, kako točno meriti in vedeti, kam gre vsak € in koliko boste iz njega dobili (prikazano na najnovejših primerih, taktikah in strategijah).

- Izvedeli boste kaj je nakupna pot (customer journey) sodobnih potrošnikov in katero fazo nakupnega procesa pokrivajo različni Googlovi produkti.

- Priprava dobičkonosnega oglasa in kakšna je razlika med neprofitabilnimi oglasi, vključno s prikazom orodij (prikazano na konkretnih primerih; predavatelji so za vas že izgubili svoj denar in čas na oglaševanju preko Googla).

- Govorili bomo tudi o tehnični pripravi spletne strani, oglasov, da boste od lastnega oglaševanja dobili največ in da boste lahko v realnem času merili uspešnost vaših oglaševalskih kampanj. Predloge boste lahko po konferenci implementirali sami ali pa boste dali točna navodila vašemu programerju, da boste za vsak evro vedeli, kam gre in bo vaš vložek veliko bolje izkoriščen.

- Vsak mesec se na Googlovem iskalniku pojavi 15 % novih iskanj. Že veste, kako jih učinkovito uporabiti sebi v prid, da boste tudi vi dobili nove obiskovalce ali nakupe?

- Več kot 96 odstotkov obiskovalcev vašo spletno stran zapusti, ne da bi kupili ali naredili kaj pomembnega za vaše podjetje. Kako uporabiti ponovno trženje (remarketing), da jih privabite nazaj in prepričate, da nekaj storijo?

- Katere so trenutno največje priložnosti za povečevanje donosnosti naložbe v Googlovem oglaševanju?

- Z Googlovim prikaznim omrežjem dosežete 80 odstotkov globalnih uporabnikov na internetu. Kako jih optimalno doseči in pripraviti, da bodo kupovali od vas in ne od konkurence?

- Spoznali boste konkretne primere uspešnih in neuspešnih kampanj iz Slovenije in tujine v danem trenutku, s pomočjo katerih boste lahko takoj ugotovili, kaj se vašemu podjetju splača in kaj ne.

- Najboljša brezplačna in plačljiva orodja za Googlovo oglaševanje za začetnike in napredne oglaševalce s katerimi si lahko pomagamo, izboljšamo učinkovitost kampanj in prihranimo na času.

- Uporaba Googlovega iskalnega omrežja, prikaznega oglaševanja, ki omogoča oglaševanje tudi na manj znanih in zelo znanih spletnih straneh v Sloveniji, video in Google shopping oglaševanja (konkretni prikazi delovanja, primeri, kaj vse omogoča, kako s pomočjo njihovega oglaševanja maksimalno zaslužiti z majhnim ali večjim proračunom, pasti in nevarnosti).

- Kako izbrati prave ključne besede za oglaševanje, različne oblike ujemanj in napredne taktike, ki jih predavatelji uporabljajo dnevno pri postavljanju svojih kampanj.

- Zakaj je pomembno stalno spremljanje aktivnih kampanj, kaj so to negativne ključne besede in zakaj so pomembne?

- Kakšna je pravilna struktura oglasov in uporaba samodejnega ciljanja (ang. dynamic ad targets) v vaših kampanjah.

- Mobilni telefoni v marsikateri panogi po količini obiska že prekašajo namizne računalnike. Govorili bomo o najboljših praksah za oglaševanje na pametnih telefonih in kako oglaševanje na mobilnih napravah čim bolj optimizirati, da boste profitabilno oglaševali tudi na manjših ekranih.

- Razlike med samimi tipi oglasov na Googlu in katero izbrati za vaše podjetje, kar je prikazano na primerih, njihove pasti in najboljše strategije za njihovo profitabilnost.

- Prikaz vseh metod, ki jih lahko izkoristite za natančen zajem vaše ciljne publike s pomočjo Googlovega oglaševanja, npr. lokacijskega ciljanja prek Googla, in kako lahko oglašujete le tistim, ki so v vašem kraju ali radiju določenih metrov od vašega kraja.

- Najboljši primeri uporabe telefonskih številk, ki jih boste lahko takoj uporabili v praksi s pomočjo Googlovega oglaševanja, da boste prejemali povpraševanja in naročila tudi prek telefona, ne samo neposredno prek spletne strani.

- Prikaz trikov pri ustvarjanju oglasov na Googlu, za katero oglaševanje na Googlu se odločiti in katera poznajo le najboljši poznavalci oglaševanja na Googlu.

- Kakšna so pravila Googlovega oglaševanja, zakaj vam lahko zavrnejo oglas in kaj v tem primeru narediti, pri čemer je vse prikazano s primeri.

- Kako narediti spletno stran s primeri dobrih pristajalnih strani (t. i. landing strani), ki ustvarjajo prodajne rezultate, da boste od oglaševanja na Googlu dobili čim več (na ceno oglaševanja vpliva veliko dejavnikov, med katerimi igra zelo veliko vlogo tudi kvaliteta vaše spletne strani).

- Podrobneje boste spoznali orodje za merjenje statistike Google analytics in njegovi uporabi pri Googlovem oglaševanju, da boste lasersko natančno vedeli, kaj deluje in tudi kaj ne deluje pri oglaševanju, in iz vsakega evra iztržili čim več.

- Zakaj in kako uporabiti sledenje konverzijam v korist vašega podjetja, da bo vaše Google oglaševanje tudi na dolgi rok uspešno in ne boste več ponavljali istih napak?

- Spoznali pa boste tudi druge pametne strategije, ki s pomočjo naprednih Google algoritmov in umetne inteligence v večji ali manjši meri samodejno prilagajajo cene na klik ter katero izbrati za vaše podjetje.

- Izvedeli boste tudi vse o e-CPC (izboljšan CPC), ki glede na prodajno uspešnost oglasa oziroma ključne besede samodejno prilagodi cene na klik.

- S praktičnimi primeri vam bomo pokazali kako delujejo Smart Display campaigns, DSA za napredne oglaševalce, ki želijo izkoristiti moč Googlove umetne inteligence (AI-ja).

- Uporaba Google Ads Express za oglaševalce z manjšimi denarjem za marketing (primerno za manjša podjetja in samostojne podjetnike), ki nimajo na voljo veliko sredstev za oglaševanje.

- Kako s spletno promocijo prodreti v tujino z Googlovim oglaševanjem in največje napake, ki jih pri tem delajo slovenska podjetja.

- Prikaz testiranja kampanj, oglasov in orodij na Googlu s primeri iz prakse (ang. split testing) in katere taktike uporabljajo najboljši Googlovi oglaševalci, kar lahko takoj uporabite za svoje podjetje, ne glede na vaš proračun.

- Govorili bomo o vseh trikih, ki vam bodo prihranili čas ter denar pri ustvarjanju oglasov in kampanj na Googlu in jih uporabljajo najboljši Googlovi eksperti na svetu.

Seveda ne bodo manjkale predstavitve vseh najsodobnejših prijemov o katerih z zamudo učijo na Google tečajih!

Vir: Žan Nekrep, Napovednik.com

Zemljevid