Sodobna ljubljanska arhitektura

Nove podobe ljubljanskega javnega prostora

Razstava izbranih javnih objektov in zunanjih ureditev, ki so nastali na širšem območju Ljubljane v zadnjih dveh desetletjih

Med 17. septembrom in 10. oktobrom 2019 bo v Desnem atriju Mestne hiše Ljubljana na ogled razstava z naslovom "Sodobna ljubljanska arhitektura". Razstava prikazuje izbrane javne prostore, ki so v zadnjih 20 letih nastali na širšem področju mesta Ljubljane in so v veliki meri prispevali h kakovostnem razvoju bogatega mestnega življenja.

V luči aktualnih družbenih sprememb, ki vedno bolj širijo uporabo javnih prostorov, je razmislek o kakovosti oblikovanja javnega prostora več kot nujno potreben, saj bo ta služil še naslednjim generacijam. Zaradi tega je priporočljivo, da oblikovanje javnega prostora sledi trajnostnim smernicam in v urbano življenje vključeje vse družbene skupine, ne pa, da je javni prostor zrcalo trenutnih trendov in politične volje posamenih interesnih skupin.

S temeljito prenovo javnih prostorov se je v zadnjih dveh desetletjih soočala tudi Mestna občina Ljubljana, kar lahko opazimo predvsem v središču mesta Ljubljane. Sprememba in napredek pa sta vidna na celotnem ljubljanskem območju, kjer so tudi nastali vsi predstavljeni objekti in zunanje ureditve. Razstava "Sodobna ljubljanska arhitektura" prikazuje pregled najkakovostnejših javnih prostorov zgrajenih v zadnjih 20 letih in hkrati nakazuje smer nadaljnega razvoja ljubljanskega javnega prostora.

Na ogled vsak dan od 8.00 do 20.00 ure.

Vir: Galerija Kresija, Napovednik.com

Zemljevid