Vlado Kreslin: Kreslinovanje

  • Kaj: Mešana glasba
  • Kdaj: torek, 10.12.2019 ob 19.30
  • Kje: Cankarjev dom, Ljubljana
  • Prireditelj: Cankarjev dom
  • Vstopnina: 21, 25, 29, 34 EUR

Koncerti Vlada Kreslina v Gallusovi dvorani, z dolgoletno tradicijo, so znanilci vznemirljivega pričakovanja ob vstopu v novo leto. So uvod v decembrske praznike in tudi sami po sebi praznik vseh ljubiteljev dobre godbe, ki glasbenim sporočilom priljubljenega Prekmurca vedno znova radi prisluhnejo ob njegovi kitari – tudi če ni tista črna – in petju.

Ko so nažgali, je zvenelo tako, kot da bi Nick Cave s svojimi Bad Seeds priplaval po Muri, potem pa so veseljačili pri babičevem mlinu. Kot da bi se Pearl Jam z obale Pacifika preselili na osušene obale panonskega morja. In ko Vlado glas potegne iz spodnjega dela trebuha, bi se mu z bregov reke Cumberland lahko pridružil Johnny Cash, ali pa nekaj lest starejši Milan Kreslin s  črno kitaro. Rock'n'roll ima tisoč obrazov. V Beltincih zveni drugače kot v Nashvillu.

Tako je lansko leto  v Delu zapisal Ali Žerdin o koncertu Vlada Kreslina, ki  že osemindvajseto leto s svojo številno muzikantsko karavano prihaja v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. Tako bo tudi letos, 9. in 10. decembra.

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid