Hip-hop duet WHO SEE prvič v Sloveniji

  • Kaj: Alternativa, urbana
  • Kdaj: četrtek, 12.9.2019 od 19.30 do 0.00
  • Kje: Knafljev prehod, Ljubljana
  • Prireditelj: Idealia d.o.o.
  • Vstopnina: Brez vstopnine

potekali med 11. do 13. septembrom, bo pod pokroviteljstvom Ministrstva za kulturo Republike Črne gore, nastopila tudi črnogorska hip-hop zasedba Who See, dobitnica nagrade MTV.

Dinamični hip-hop duet, ki ga sestavljata Noyz in Dedduh, prihaja neposredno iz pene Jadranskega morja. Fanta sta na glasbeni sceni od leta 2000, posnela sta štiri albume (pravkar ustvarjata petega) in sta ponosna lastnika več regijskih nagrad - MTV EMA Adria Act (2012), MTV Double Platinum Award (2012), MTV Double Platinum Award (2013), MAC (2019). Sodelujeta pa tudi na vseh pomembnejših glasbenih festivalih v Črni gori in širše v regiji. Med drugim sta leta 2013 svojo državo predstavljala na Eurosongu, udeležila sta se kampanje Združenih narodov "16 dni aktivizma proti nasilju nad ženskami" ter umetniškega projekta "Kotor 1979", ki je potekal ob 40 obletnici strahovitega potresa, ki je prizadel Črno goro.

Zagotovo gre za eno najbolj aktivnih in prepoznavnih zasedb v regiji, ki navdušuje poslušalce  od 7 do 77 leta starosti. Edinstven črnogorski urbani dvojec je svojo prepoznavnost dosegel po zaslugi uspešnic, kot so: Đe se kupaš, Reggaeton Montenegro, Bar-Bari, Nemam ti kad, Nije preša, Naselje, Daj ga nagas, Igranka…

Vse ljubitelje hip-hopa bo dvojec zabaval, v četrtek, 12. septembra, ob 19.30 uri, v Knafljevem prehodu v Ljubljani. Za ogrevanje bo poskrbel črnogorski DJ in producent Nikola Rajović alias "DJ Mono". Vstop je prost.

Vir: Idealia d.o.o., Napovednik.com

Zemljevid