Dr. Fon & dr. Vrenko: Zvočni mikroskop

V soboto, 14. septembra 2019 ob 12.00 vas vabimo v galerijo Steklenik, Rastlinjak Tivoli na dvourno brezplačno delavnico Zvočni mikroskop. 

Število udeležencev je omejeno na deset, zato predlagamo prijavo na mail: cona.zavod@gmail.com.

Delavnica nagovarja otroke, ki želijo prisluhniti zvoku, ki je človeškemu ušesu neslišen. Namen je zbuditi zanimanje za poslušanja zvočnosti nam neslišnega sveta. Slišati in ustvarjati zvok vsakdanjih predmetov in hkrati sestaviti mehansko napravo za poslušanje drobnih, tihih zvokov, zvočni mikroskop.

Na delavnici bodo udeleženci uvodoma poslušali improviziran koncert za kup odpadnega železja nato osvojili osnovno fizikalno zakonitost potovanja zvoka, kar bodo tudi praktično preverili. Mentorja bosta predstavila možnost izdelave mehanskega in digitalnega orodja, preko katerega je poslušanje tihih ali neslišinih zvokov sploh mogoče. Otroci bodo sestavili mehansko napravo za poslušanje neslišnega zvoka.

Mentorja bosta tudi predstavila delovanje in možno rabo kontaktih mikrofonov in izdelan kristalni zvočni mikroskop (kontaktni mikrofon, pametni telefon, slušalke, predojačevalec). Zvočni mikroskop bodo udeleženci na delavnici praktično peverili, iskali neslišne zvoke in poskušali ustvarjati z njimi.

Delavnica je del projekta KONS  Platforma za sodobno raziskovalno umetnost.

Delavnica spremlja otvoritev razstave OR poiesis: KISETSU Quarry, ki se bo v Stekleniku dogodila prav tako ob 12.00 uri (opoldne).

Zunanje povezave: Galerija Steklenik - delavnica

Vir: Cona, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Andrej Fon, Staš Vrenko

Naročite se na email listo prireditelja Cona:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid