Slovenija(Haloze) v Slavoniji 2019

  • Kaj: Mešana glasba
  • Kdaj: petek, 13.9.2019 od 10.10 do 23.00
  • Kje: Slavonija, Vinkovci ,Hrvatska
  • Prireditelj: Klub Halonga Cirkulane
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Na osnovi Razpisa Slovenija v Slavoniji 2019, smo bili ponovno izbrani  za sodelovanje na mednarodnem štiri tridnevnem festivalu    Slovenija v Slavoniji 2019, ki ga organizira

Asociacija  ART Vivendi v sodelovanju s Kulturnim centrom Vinkovci . Leta 2018   je bilo iz Slovenije preko 590 nastopajočih, 20 skupin iz 15 slovenskih mest, ki so se pripeljali z 10 avtobusi, kjer so nastopile folklorne, plesne in pevske skupine, mažoretke, orkestri in kulinarična društva. Letos je najavljenih preko 800 nastopajočih iz celotne Slovenije.

 

Na letošnjem festivalu (13-15.9.2019) bomo  sodelovali kot "Instrumentalna vokalna skupina HALONGA Cirkulane" , ki jo predstavljajo: Ljudskimi godci iz Vidma pri Ptuju,  Vokalna skupina iz Zavrča  in Instrumentalna vokalna skupina "Potepuhi HALONGA  iz Cirkulan"  V skladu s programom bomo na  Slovenskem platoju zagotovili dogovorjen repertuar slovenskih skladb in običajev. Predvsem želimo predstaviti Haloze z bližnjo okolico iz katere prihajamo nastopajoči. Udeležba na festivalu je za nas priznanje za naše dosedanje požrtvovalno amatersko kulturno umetniško udejstvovanje .

Vir: Klub Halonga Cirkulane, Napovednik.com