Evropski teden mobilnosti:Lov na zaklade za otroke

Dragi otroci,
radi raziskujete in ste v naravi? Potem se nam pridružite na lovu za zakladom okoli Šmartinskega jezera. Otroci bodo na zbirnem mestu prejeli zemljevid, ki jih bo preko postojank vodil do končnega zaklada. Na poti do zaklada se bodo sprehodili ob Šmartinskem jezeru in po njeni učni poti. Tako bodo spoznali naravo, vodne in obrežne rastline ter živali. Na postojankah bodo odgovarjali na lahka vprašanja primerna njihovi starosti o naravnih in obnovljivih virih energije ter poznavali države članice EU, njihova glavna mesta in značilnosti na zabaven in razgiban način.

Zbirno mesto bo ob 10. uri pri Brkatem Somu ob Šmartinskem jezeru, kjer bodo otroci prejeli navodila in potreben material. Dogodek bo v primeru slabega vremena (obilnega dežja) izveden v notranjih prostorih Celjskega mladinskega centra, zato bo tudi vsebina rahlo prilagojena.

STARŠI: zaradi varnosti otrok bomo zagotovili zadostno število spremljevalnih oseb, zato bodite brez skrbi in pripeljite vaše otroke na zabavo polno dogodivščino. Primerno za otroke med 6. in 15. letom starosti.

Dogodek nam bo pomagal izpeljati Rod II. Grupe odredov Celje.
Dogodek organizira Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska, v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2019.
Dogodek delno sofinancira EU.

Vir: Zavod CMLC, Napovednik.com

Zemljevid