Prehitimo Alzheimerjevo bolezen

V tokratnem, 271. mozaiku za dušo, bo naš gost ponovno dr. Iztok Ostan, ki nadaljuje s poglobljenim raziskovanjem nekaterih naših razvad, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.  V četrtkovem  predavanju iz novega ciklusa predavanj bo govoril o Alzheimerjevi bolezni, najpogostejši obliki demence.
                                             
Alzheimerjeva bolezen je najpogostejša oblika demence, ki prizadene hipokampus, predel možganov, zadolžen za spomin in orientacijo, pa tudi druge predele.
Število obolelih se hitro povečuje. V razvitem svetu je pri 85 letih starosti dementen že vsak drugi starostnik; bolezen je postala že tretji najbolj pogost vzrok smrti. Učinkovitih farmacevtskih zdravil za to bolezen ni.
Upanje pa vzbujajo uspehi zdravnika, dr. Dale E. Bredesena s kalifornijske univerze, ki je s sodelavci objavil tri članke v uglednih znanstvenih revijah Aging (2014 in 2016) in Journal of Alzheimer's disease & parkinsonism (2018). V njih so predstavili 119 primerov uspešno zdravljenih pacientov z Alzheimerjevo boleznijo. Njegova knjiga "The end of Alzheimer's" (2017) je svetovna uspešnica.
     Dr. Iztok Ostan bo predstavil dognanja dr. Bredesena in njegovih sodelavcev o vzrokih za nastanek te bolezni ter njegov protokol "ReCODE" za uspešno zdravljenje s pomočjo celovite spremembe načina življenja in prehrane. Udeleženci srečanja bodo zvedeli, kateri so številni dejavniki tveganja za nastanek te bolezni in kaj lahko sami storimo, da preprečimo njen nastanek.

Pomembno: V četrtek bodo vsi izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate, Vita Biosa, Melatonin, Spirulina in Klorela - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10-% popustom.
                                 
Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe! 
Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177.

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!
 
Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana 

Vir: ZDAJ d.o.o, Napovednik.com

Zemljevid