Druščina

Kulturno društvo Mlin Radomlje vas vabi, da si ogledate nov muzikal DRUŠČINA!

Po uspehu muzikalov "Moje pesmi, moje sanje", "Annie", "Pepelka" in koncerta "Hello, Dolly!", ki so jih uprizorili v zadnjih letih, vrhunska ekipa KD Mlin Radomlje predstavlja nekaj popolnoma drugačnega, a nič manj privlačnega.

Muzikal DRUŠČINA, ki ga lahko podnaslovimo tudi "glasbena komedija", je delo scenarista Georga Furtha, vendar je za njeno odličnost odgovoren predvsem skladatelj in tekstopisec Stephen Sondheim. Za svoje čase je bil edinstven, saj je bil med prvimi, ki ni imel zgodbe, ampak sestoji iz serije komičnih prizorov s skupno rdečo nitjo – tako kot epizode ameriških komičnih serij "Prijatelji" in "Seks v mestu".

Osrednji lik muzikala je Robert, edini samski med svojimi prijatelji, petimi poročenimi pari. Skozi njihove odnose in smešne pripetljaje spremlja prednosti in slabosti zakonskega življenja, se vedno znova srečuje z vprašanjem, zakaj je še vedno samski, hkrati pa s svojimi tremi dekleti brezskrbno uživa svoja najboljša leta v New Yorku, središču modernega sveta. Glasba in teme, o katerih govori muzikal, so večne, saj so moderni odnosi prav tako, če ne celo bolj kompleksni, kot so bili skoraj petdeset let nazaj, posamezniki pa še vedno iščejo samega sebe in skušajo krmariti med pastmi in radostmi življenja.

Muzikal režira Nejc Lisjak, ki ga je tudi prevedel v slovenščino, glasbeni vodja je Iztok Kocen, ki bo tudi dirigiral 15-članskemu bendu, koreografinja je Maja Geršak, ki ste jo lahko spremljali v šovu Zvezde plešejo, nad glasbenim delom projekta pa bdi Simon Dvoršak. Scenografija je delo Urške Gregorič, kostumografija pa Milene Dolenc.

Zasedbo sestavlja 14 fantastičnih igralcev in pevcev, stalnic slovenskih muzikalov, ki imajo skupno pod svojim palcem več kot 15 različnih, uspešnih muzikalov.

Nastopajo: Nejc Lisjak (Robert), Anja Strajnar (Joanne), Marjan Bunič (Larry), Špela Prenar (Amy), Andrej Orel (Paul), Gaja Sorč (Jenny), Domen Anžlovar (David), Natja Levec (Sarah), Žiga Bunič (Harry), Tanja Pečenko (Susan), Luka Cvetičanin (Peter), Maša Tiselj (Marta), Maša Medved (April) in Neža Strenčan (Kathy).

Ogled predstave ni primere za otroke do 15. leta starosti.

Vir: Dramska skupina Miki Miška, Napovednik.com

Zemljevid