Kamizdat Rentgen: Saša Spačal, beepblip

  • Kaj: Elektronska glasba
  • Kdaj: četrtek, 12.9.2019 ob 21.00
  • Kje: Galerija ŠKUC, Ljubljana
  • Prireditelj: Zavod Emanat
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Kamizdat s ponosom predstavlja prav posebno večerno zvočno zgodbo dveh medijskih umetnic v živo, ki vsaka zase in ena za drugo vabita na potopitev v pokrajine prepredene s signali stvarnosti, ki skozi imaginarij in sodobne tehnike zvočne umetnosti neizbrisljivo vstopijo v poslušalca. Pri Kamizdatu v septembru izdajamo njuna albuma "Transversal is a Loop" in "noise for strings, vol.1" - javno bosta objavljena 16. in 30. septembra, na koncertu pa bosta že na voljo za nakup v obliki USB knjižice v novem, prenovljem Kamizdat oblikovanju. Obljubljamo izredno zvočno-glasbeno izkušnjo!

LINEUP:
▶ Saša Spačal in črički Acheta domesticus
▶ beepblip: noise for strings, vol.1

▂Rentgen TV▂ live stream:
Adam Aia Mulalić / Črt Trkman / Stella Ivšek

█SAŠA SPAČAL█
Saša Spačal je postmedijska umetnica, ki dela na presečišču raziskovanja živih sistemov, sodobne in zvočne umetnosti. Njeno delo se fokusira predvsem na postčloveško stanje, kjer človeška bitja obstajajo in delujejo kot eden izmed elementov v ekosistemu in ne kot suveren. Njena dela so bila predstavljena na številnih mednarodnih prizoriščih, med njimi Ars Electronica Festival (AT), Transmediale Festival (DE), Athens Digital Arts Festival (GR), Perm Museum of Contemporary Art (RUS), Chronos Art Center (CHN), Eyebeam (USA), Cynetart Festival (DE), National Art Museum of China (CHN), Museum of Contemporary Art Metelkova (SI), Kapelica Gallery (SI), idr. Prejela je tudi Častno omembo na Ars Electronica Prix in bila nominirana za Prix Cube.

█BEEPBLIP█
Ida Hirsenfelder [beepblip] deluje v polju zvočne in intermedijske umetnosti. Zanima jo zgodovina medijev, arhivi, njihovo izginevanje in medijska arheologija. Je zagovornica in uporabnica prostega in odprtokodnega programja. Bila je članica "naredi sam-a" zvočnega kolektiva Theremidi Orchestra, s Sašo Spačal dela zvočne eksperimente in sonoseizmične instalacije, skupaj sta tudi soustanoviteljici Iniciative za ženske s čutom za tehnologijo, znanost in umetnost, ČIPke, z intermedijsko umetnico Robertino Šebjanič in glasbenikom Alešem Hiengom – Zergonom je ustvarila Časovni zamik: Kemobrionični vrt (Aksioma, Ars Electronica 2016), Zvočna dela pod psevdonimom beepblip je predstavila na dogodkih: Electric Nights, Atene (2015), Topografije zvoka – Slavne neznane, Galerija Škuc (2017), radioCona:wolFMoon (2017), radioCona:Pre:gon zime, Kino Šiška (2018), Show 656, radia.fm (2018), AMRO – Art Meets Radical Openness, Linz (2018) in na kompilaciji Access Frame: Collectivity, Kamizdat (2018).


Kamizdat izdaje in koncertni cikel ▂Kamizdat Rentgen▂ v produkciji zavoda Emanat nastajajo v sodelovanju z Ljubljanskimi prizorišči: Kavarna Pritličje, Galerija ŠKUC (ŠKUC, Škuc Gallery), KUD Channel Zero, in s finančno podporo Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za Kulturo RS.

Vir: Zavod Emanat, Napovednik.com

Zemljevid