Mednarodni simpozij o Gregoryju Batesonu

  • Kaj: Kulturna prireditev
  • Kdaj: četrtek, 26.9.2019 od 16.00 do 20.00
  • Kje: Cankarjev dom, Ljubljana
  • Prireditelj: Beletrina
  • Vstopnina: Brez vstopnine

SIMPOZIJ Z MEDNARODNO UDELEŽBO, POSVEČEN VIZIONARJU GREGORYJU BATESONU, bo v Cankarjevem domu med uglednimi predavatelji iz Slovenije in tujine predstavil izjemnega misleca, ki prvič dobiva v slovenščini monumentalen prevod: knjigo Ekologija idej.

Sodelovali bodo Maja Petrović-Šteger, Miran Možina, Lea Šugman Bohinc, Francesco Tramonti in Jernej Stritih, Borut Telban in Graham Barnes.

O knjigi: 

Vprašanja, na katera odgovarja Bateson v svoji knjigi, so ekološka in zato izjemno aktualna za današnji čas, na primer: Kakšni so odnosi med idejami in kako se razvijajo? Ali deluje neke vrste naravna selekcija, ki določa, katere od njih bodo preživele in katere izginile? Kaj omejuje njihovo množenje na določenih področjih mentalne aktivnosti? Katere ideje lahko ključno pripomorejo k izbrisu sodobne civilizacije in človeštva in kateri so nujni pogoji za stabilnost in preživetje ekoloških sistemov?

O avtorju:

Gregory Bateson (1904–1980) je bil kot znanstvenik in mislec toliko pred svojim časom, da ga je še danes težko natančno umestiti v obstoječe klasifikacije. Lahko bi rekli, da je bil antropolog, biolog, ekolog, genetik, etolog, etnograf, komunikolog, kibernetik, psihoterapevt, logik, filozof, lingvist, biosemiotik in da hkrati vse to ni bil. Odlikoval se je namreč z inovativnim povezovanjem vseh teh področij, na primer biologije z estetiko ali etologije s filozofijo idr., s čimer je oblikoval nov način mišljenja in novo znanstveno področje – ekologijo idej.

Vir: Beletrina, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Beletrina:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid