Evropska noč raziskovalcev - Sledimo navdihu

Osrednji namen projekta "Varni z znanostjo" je popularizirati poklic raziskovalca, znanstvenika in ga približati širši javnosti, zlasti mladim. Dogodek je privlačen za vse, ki jih zanima, "kako deluje" in kaj znanost pomeni za naša življenja

Osrednji namen projekta "Varni z znanostjo" je popularizirati poklic raziskovalca, znanstvenika in ga približati širši javnosti, zlasti mladim. Projekt skozi vrsto aktivnosti ozavešča o družbeno pomembni vlogi raziskovalcev, znanosti in vplivu le-te na vsa področja človekovega delovanja. Obenem seznanja z vrsto evropskih pa tudi nacionalnih programov financiranja in drugih aktivnosti, namenjenih razvoju kariere raziskovalcev, raziskovalnemu delu, opremi in atraktivnih delovnih pogojev.

Dogodek je privlačen za vse, ki jih zanima, "kako deluje" in kaj znanost pomeni za naša življenja. Je izjemna priložnost zlasti za mlade, ki jim pomaga spoznati različne vidike atraktivnega poklica raziskovalca, ki odpira vrsto kariernih možnosti. Nenazadnje je tudi priložnost za sodelovanje v zanimivih poskusih, delavnicah, ogledih laboratorijev ter za sproščeno druženje z raziskovalci v festivalnem vzdušju. Mladi si lahko odgovorijo na vrsto vprašanj kot so: kako je biti raziskovalec, kaj vse raziskovalec pri delu počne, kako usklajuje delo s hobiji in družino.

PROGRAM: 
 

16:00 – 17:00
Podelitev nagrad izbranim avtorjem javnega natečaja "Raziskovalec – varuh jezika". 
Uvodni nagovor: dr. Stojan Sorčan, Nacionalna kontaktna oseba za sklad Marie Skodowska Curie.
 
17:00–19:00 – kavarniške debate:
- Sprehod po pravni zgodovini – 200 let ustavnosti
- Razmislek o pravniškem poklicu v digitalni dobi: zaton ali nova zora?
- Pravniška čajanka "Varni v družbi 5.0", kavarniška debata o priložnostih in pasteh digitalne dobe
- Nastop vokalne skupine Pravne fakultete Univerze v Mariboru

20:00–23:00 – glasbeni program:
- PhD Big Bang Band,
- Strici iz ozadja,
- Vroči cilindri,
- EU-kotiček. 


Vir: Vetrinjski dvor, Napovednik.com

Zemljevid