Roisin Murphy odpira sezono Kurzschluss 2019

Na oder Kurzschlussa 26. septembra prihaja elektro-pop diva Róisin Murphy. Irska kraljica avantgarde je zaslovela v dvojcu Moloko konec devetdesetih.

V začetku tisočletja je krenila na samostojno pot in posnela štiri albume. Overpowered, You Know Me Better, Let Me Know so zgolj nekatere izmed uspešnic iz njenega bogatega samostojnega glasbenega opusa. V Ljubljano prihaja tretjič. Predstavila bo material s projekta All My Dreams, manjkale pa ne bodo niti uspešnice, ki so jo ponesle med zvezde.

Zadnjo skladbo, kar osemminutni house set, Incapable, v katerem ostaja zvesta svojemu izvirnemu ritmu, je ustvarila v sodelovanju s priznanim producentom DJ Parrot- om aka Crooked Man- om. Svoje premišljeno vpletene vokale sta dolgoletna glasbena kolega prepletla s prepoznavnimi klubskimi plesnimi toni in tako ustvarila osvežujočo ljubezensko himno s preobratom, ki je med oboževalci dvignila kar nekaj prahu. 

Tekom let je Róisin razvila prepoznaven in igriv zvok. Žanrsko se ne omejuje in pogumno poskrbi za majhna glasbena presenečenja, ki njenemu zvoku zmeraj dodajo neko novo noto. V njeni glasbi najdemo primesi popa, house, disca, ki se spogledujejo z elektroniko in plesnimi ritmi. Ostaja ena redkih ženskih glasbenih umetnic, ki ne odstopa od sebi lastnega zvoka in glasbenega izraza. Če temu pridamo še dovršen odrski nastop in prezenco, lahko trdimo, da je Róisin ena najbolj neustrašno izvirnih umetnic današnjega časa.

Vstopnice so že na voljo na prodajnih mestih Eventim.

Več informacij o dogodku poiščite na.

Zunanje povezave: kurzschluss.si/sl/

Vir: Kurzschluss, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Kurzschluss:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid