Sound Explicit 2019

Sound Explicit je ciklus zvočnih eksperimentalnih dogodkov, ki predstavljajo širok žanrski razpon – od zvočnih raziskav in improvizirane glasbe do eksperimentalnih zvočnih projektov. Ciklus je Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. zasnoval v letu 2003, da bi podprl neodvisno raziskovanje in kreativno ustvarjanje na področju sodobnih zvočnih umetnosti.

Kodály Spicy Jazz
Kodály Spicy Jazz je mlada madžarska zasedba (2017), katere člani so aktivni v različnih glasbenih skupinah in redno nastopajo tako doma kot v tujini. Cilj projekta Kodály Spicy Jazz je omogočiti mladim, da ponovno spoznajo glasbeno zapuščino Zoltána Kodálya. Slednji je z odkritjem tradicionalnih ljudskih pesmi in uporabo njihovih elementov v jazz glasbi zaznamoval glasbeno sceno 20. stoletja. Kvartet Kodály Spicy Jazz je ustvaril nove priredbe Kodályjevih ljudskih pesmi in jih "začinil" po svoje.
Zoltán Cséry, klaviature / Dániel Görögh, trobenta / György Szentgallay, bas kitara / Márk Köles, bobni

Denis Beganovič Trio 
Glasbenik, skladatelj, producent in multiinstrumentalist Denis Beganovič bo s triom predstavil svoje najnovejše skladbe s prihajajočega albuma Senses. Poleg pozavnista Denisa Beganoviča akustični trio sestavljata še Mario Babojelič (klasična kitara in efekti) in kontrabasist Peter Smrdel. Avtor album Senses opisuje kot osebno-intimen, ambientalen. Skladbe so nastajale lansko jesen in zimo, sanje in letni časi pa so vsebinski okvir albuma.

 

Glasbeniki se bodo predstavili s kratkim solističnim programom, nato pa bodo izvedli še skupni program.

Denis Beganovič © Matej Grginič

Zunanje povezave: Sound Explicit 2019

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej in galerije mesta Ljubljane:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid