Sound Explicit 2019

Sound Explicit je ciklus zvočnih eksperimentalnih dogodkov, ki predstavljajo širok žanrski razpon – od zvočnih raziskav in improvizirane glasbe do eksperimentalnih zvočnih projektov. Ciklus je Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. zasnoval v letu 2003, da bi podprl neodvisno raziskovanje in kreativno ustvarjanje na področju sodobnih zvočnih umetnosti.

 

Marko Črnčec
Skladatelj in pianist Marko Črnčec je eden najuspešnejših in na tujem priznanih sodobnih slovenskih glasbenikov. Trenutno živi v New Yorku. Sodeloval je s številnimi velikimi imeni svetovne jazzovske scene, kot so Bob Mintzer, Seamus Blake, Michael Philip Mossman, Marcus Gilmore in mnogi drugi. Izdal je pet avtorskih plošč, ki so prejele odlične mednarodne kritike. Njegov album Devotion (Whirlwind Recordings, 2014) je bil po mnenju jazzovske publikacije All About Jazz eden izmed dvajset najboljših jazz plošč v letu 2014. V letu 2019 je izdal albuma Place to Live (Justin Brown, Harish Raghavan, gost Jonathan Hoard) in The Brooklyn Sessions (Marko Črnčec, Joris Teepe, Billy Hart).

Aljoša Jerič
Bobnar in tolkalec Aljoša Jerič je po diplomi na tržaškem konservatoriju znanje s področja jazza in afro-kubanske glasbe nabiral na potovanjih v New Yorku in Havani. Tu se je učil od glasbenikov, kot so Reggie Workman, Jimmy Cobb, Nat Adderley in Victor Lewis. Od leta 2003 ponovno živi v Sloveniji in poučuje tolkala na Glasbeni šoli Koper. Med njegovimi pomembni sodelovanji velja omeniti igranje z Markom Turnerjem, Duškom Gojkovićem, Rachel Gould, Danilom Gallom, Marcom Abramsom idr.

Igor Lumpert
Saksofonist, aranžer, glasbeni režiser, producent, pedagog in skladatelj Igor Lumpert, ki že devetnajst let živi in ustvarja v New Yorku, je sodeloval s svetovno znanimi glasbeniki, kot so Robert Glasper, John Abercrombie, Reggae Workman, Ben Monder, Drew Gress, Matt Brewer in Damión Reid. Svojo skladateljsko nadarjenost je dokazal na nedavno sklenjeni svetovni turneji s svojo skupino Innertextures, s katero je za založbo Clean Feed posnel zgoščenko Eleven.

Glasbeniki se bodo predstavili s kratkim solističnim programom, nato pa bodo izvedli še skupni program.

Marko Črnčec © Aljoša Videtič

Zunanje povezave: Sound Explicit 2019

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej in galerije mesta Ljubljane:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid