30. Pikin festival: Pika se po mestu potika

Najbolj pogumna, razigrana in domiselna devetletna deklica Pika bo letos Velenje obiskala prej kot običajno. Jubilejni, že 30. Pikin festival bo na spremenjeni lokaciji, v središču Velenja, potekal med 9. in 15. septembrom 2019. Prizorišča festivala (Rdeča dvorana, otroško igrišče in Titov trg) bodo nadvse razgibana, zanimiva in igriva ter tudi letos izvrstna priložnost za nepozabna doživetja.

Pika se po mestu potika je moto, ki bo tudi tokrat pod eno streho povezoval z željo, da otrokom ponovno pričaramo nepozabno druženje s prijatelji in Piko ob spoznavanju novih vsebin, kulturnih doživetjih in seveda razigrani mestni zabavi.

Rdeča dvorana se bo v času festivala prelevila v veliko Pikino hišo presenečenj, kjer se bo ustvarjalo, raziskovalo, si izmišljalo, izumljalo in potovalo. Z vsemi čuti bomo odkrivali senzorično in zgodb polno Pikino podstrešje, manjkalo ne bo niti gibalnih in ustvarjalnih vsebin. Otroško igrišče bo živelo v utripu umetniških četrti in različnih Pikinih igral, Titov trg pa bo postal središče ulične zabave. Cirkuško obarvano dogajanje bodo pričarali ulični umetniki, igralci, plesalci, akrobati; ulične igre, glasba in ples bodo vabili na pravo festivalsko rajanje. Manjkali ne bodo niti interaktivni zabavni kotički in poligoni, hišica na drevesu, "prevoznik" V-ban, žive lutke, Pikina pošta, Pikin BazArt in še kaj.

Odra pod streho, Pikin in Tomažev, bosta postregla z odličnim gledališkimi in plesnimi predstavami za organizirane skupine in zunanje obiskovalce, Pikin kino pa bo ves september ponujal pester nabor projekcij na otroke.

Prizorišča po vsem mestu bodo v septembru ponudila na ogled več kot 10 Pikinih razstav, med katerimi bo posebno mesto pripadlo velikim in malih otrokom dobro poznane Jelke Reichman, ki se bo z nepozabnimi ilustracijami predstavljala v Galeriji Velenje. Jelka Reichman bo na letošnjem festivalu postala tudi zlata Pikina ambasadorka.

Pika tudi letos prireja kar nekaj športnih aktivnosti - Pikin planinski pohod, Pikino jadralno regato, Pikin ultra tek in Pikino mini avanturo. V času festivala bo na igrišču živahen Pikin poligon, v dvorani športne in plesne aktivnosti, med drugim se boste lahko preizkusili tudi v športnem plezanju.

Pika ni pozabila niti na dobrodelno akcijo Novo sonce – Pika pomaga. V "šparovčku" v Rdeči dvorani bomo zbirali sredstva, s katerimi bomo otroke v bolnišnicah razveselili z obiskom Pike in prijateljev.

Da bo zabava popolna, si boste tudi letos lahko privoščili slastne čalapinke!  

 

 

 

Zunanje povezave: Pikin festivalFestival Velenje

Vir: Festival Velenje, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Festival Velenje:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid