Škoda 3x3 Ljubljana Challenger in DP 3x3

  • Kaj: Športna prireditev
  • Kdaj: petek, 16.8.2019 od 12.00 do 22.00
  • Kje: Kongresni trg, Ljubljana
  • Prireditelj: Ekstrem d.o.o.
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Na Kongresnem trgu spremljali pravi praznik košake 3x3. Začeli bomo s finalnimi tekmami DP 3x3 košarke in nadaljevali z mednarodnim turnirjem Škoda 3x3 Ljubljana Challenger!

Prvi dve izvedbi mednarodnega tekmovanja v strogem središču Ljubljane na Kongresnem trgu sta poskrbeli za spektakularen in mednarodno odmevajoč športni dogodek.

Serija Challenger je takoj za Mastersi drug nivo tekmovanja v FIBA 3X3. V letu 2019 je potrjenih 26 tovrstnih turnirjev, eden izmed njih bo v Sloveniji na Kongresnem trgu v Ljubljani. Tako se je slovenska prestolnica znašla v elitni družbi svetovne serije, kar pomeni da bodo pri nas nastopile najboljše svetovne ekipe.

Da se je Slovenija znašla na koledarju svetovne serije ni nobeno presenečenje saj slovenske ekipe dosegajo najvišje mednarodne rezultate.

Tekmovanje bo potekalo v organizaciji Košarkarske Zveze Slovenije in agencije Extrem po ustaljenem sistemu turnirjev košarke 3×3. Tekmovanje poteka najprej po skupinah, kjer so ekipe razporejene v štiri skupine po štiri ekipe, nato najboljši dve ekipi iz vsake skupine napredujeta v četrtfinale, kjer se začnejo izločilni boji do končnega zmagovalca. Denarni sklad znaša 32.000 USD.

Glavno mesto Ljubljana z izjemnim Kongresnim trgom je spektakularno prizorišče, eno najlepših v celotni svetovni seriji košarke 3×3. Dnevna in nočna kulisa v središču mesta sta res impozantni! Košarkarsko igrišče na sredini trga, obdano s tremi tribunami za 2000 obiskovalcev, dinamična osvetljava in ozvočenje ter urbani pridih se zlijejo v nepozabno celoto!

12.00 – 20.00
AKTIVACIJSKA CONA ZA OBISKOVALCE

12.00 – 22.00
DRŽAVNO PRVENSTVO 3x3
(ČLANICE, ČLANI)

Zunanje povezave: Uradna spletna stran

Vir: Ekstrem d.o.o., Napovednik.com

Zemljevid