The 1000 Streets' Orchestra & Barete Quartet

THE 1000 STREETS' ORCHESTRA & BARETÉ QUARTET

 

Prvi izredni koncert v novi koncertni sezoni bo v znamenju jazzovskih ritmov in dveh zanimivih glasbenih zasedb iz sosednje Furlanije - Julijske krajine. Povezala sta se namreč Kvartet Bareté in big band The 1000 Streets’ Orchestra, ki se bosta predstavila s svežimi in modernimi aranžmaji.

Kvartet, ki ga sestavljajo Giampaolo Mrach na harmoniki, Pierpaolo Gregorig na saksofonih, Alessandro Scolz na klavirju in Mario Castenetto na tolkalih, odlikuje poustvarjanje izvirnih skladb, kjer se stare melodije prepletajo s sodobnimi in priljubljenimi ritmi, ki se združujejo s harmonijami sodobnega jazza. Tržaški big band pa skuša s svojimi koncerti obuditi vzdušje tipičnih ameriških big bandov, kot so jih v Trstu poznali v 50. letih prejšnjega stoletja, ko je bil Trst svobodno ozemlje pod upravo zavezniških sil, kar je prineslo stik z ameriško glasbo in kulturo. Gotovo bo zanimivo slišati, kako bo v prvem skupnem projektu zazvenela prefinjenost kvarteta Bareté in eksplozivnost ansambla The 1000 Streets’ Orchestra.

 

Vir: Kulturni dom Nova Gorica, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: The 1000 Streets’ Orchestra, Bareté Quartet, Giampaolo Mrach, Pierpaolo Gregorig, Alessandro Scolz, Mario Castenetto, Kulturni dom Nova Gorica

Zemljevid