Flores Musicae: Pierre Hamon - Los pasos perdidos

Pierre Hamon (Francija)
Los pasos perdidos – Veter starega in novega sveta

Pierre Hamon – evropske in ameriške stare in tradicionalne flavte ter razna predkolumbijska zvočila

 

Flavtist Pierre Hamon je mednarodnemu občinstvu že dolga leta znan kot eminenten specialist za srednjeveško, renesančno in baročno glasbo. Redno sodeluje z glasbeniki in skupinami, kot so Jordi Savall, Hesperion XXI in Alla Francesca. Je pa tudi eden redkih glasbenikov, ki raziskujejo predkolumbijsko glasbo in inštrumente Južne Amerike.

Prav s to glasbo in zelo presenetljivimi inštrumenti nas bo s čudovitim solističnim nastopom popeljal na resnično zvočno popotovanje po inkovskih Andih.

Ob tem edinstvenem dogodku vam svetujemo tudi obisk predavanja, na katerem bo Pierre Hamon predstavil glasbo, ki jo je napisal in izvedel za čudovit nov risani film "Pachamama" Argentinca Juana Antina, ki je izšel ob koncu lanskega leta. Na tem predavanju bomo lahko izvedeli več o tem filmskem projektu, glasbi, zelo posebnem izboru inštrumentov ter o različnih drugih glasbenih izzivih, povezanih s tem delom.

Vir: Kulturni dom Nova Gorica, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Pierre Hamon, Flores Musicae, Kulturni dom Nova Gorica, GO!2025, Nova Gorica – Mesto kulture 2019, MONG

Zemljevid