26. Zlati boben (2. dan)

  • Kaj: Festival
  • Kdaj: petek, 18.10.2019 od 9.00 do 0.00
  • Kje: Hotel Slovenija, Portorož
  • Prireditelj: Paideia d.o.o.
  • Vstopnina: Polna prijavnina 590,00 EUR (+DDV), Prijavnina za mlade bobnarje (do 30 let), 350,00 EUR (+DDV), Podelitev nagrad in petkova zabava 200 EUR (+DDV), Študentska prijavnina 140,00 EUR (+DDV), Enodnevna prijavnina 300,00 EUR (+DDV)

Že 26. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben bo potekal v hotelu Slovenija v Portorožu 17. in 18. oktobra, to pot pod sloganom Kreativnost poganja spremembe.
Tekom dveh festivalskih dni bo gostil nekaj manj kot 40 mednarodnih govorcev, ki se bodo osredotočili na pozitivne spremembe na mnogih različnih področjih, na katerih delujejo, in so pomembne, da lahko začnemo usmerjati našo pozornost k oglaševanju za boljši jutri.

Glavni govornik 26. festivala Zlati boben bo eden izmed filozofov zgodnjega 21. stoletja z največjim številom objavljenih del, Slavoj Žižek, pridružili pa se mu bodo še številni drugi izjemni govorci.

Bobnarji bodo imeli priložnost prisluhniti Andrei Henao, direktorici 360 Agency Berlin in 360 Agency Europe, prve trajnostno usmerjene oglaševalske agencije, ki po vsem svetu podpira izključno trajnostno naravnane blagovne znamke. Luis Castillo, soustanovitelj in glavni izvršni direktor španskega NeuroDigital Technologies, vodi revolucijo otipljive navidezne resničnosti, na festivalu pa bo spregovoril o redefiniciji le-te. Krešimir Macan, svetovalec za komuniciranje in lastnik agencije Manjgura, ugledni hrvaški komunikacijski in poslovni svetovalec, bo pojasnil, zakaj so odnosi z javnostmi tako popularni in zakaj so morda sedaj vplivnejši in ustvarjalnejši kot kdaj koli prej. Na filmskem festival Sundance nagrajeni poljski režiser Michał Marczak je sodeloval z blagovnimi znamkami kot so Sprite, Ikea, Johnnie Walker in Coca-Cola, pa tudi z glasbeniki kot so Tom Yorke in Radiohead. Z Anno Różalsko, soustanoviteljico in glavno izvršno direktorico poljske agencije Match & Spark, bo spregovoril o svojih izkušnjah s filmom, glasbenimi videi in industrijo oglasov, začinjenimi z anekdotami o delu z velikimi imeni. Profesor Bogdan Draganski z Univerzitetne bolnišnice v Lozani deluje kot direktor Neuroimaging Laba LREN na Univerzi v Lozani v Švici, kjer je dejaven na področju zdravja in bolezni možganov, se bo v svojem govoru osredotočil na obstoječe znanje, katerega namen je pojasniti kreativnost z nevro-znanstvenega vidika.

Kongresni program bo na dveh odrih postregel z govori, diskusijami, delavnicami in projekcijami. Zaključil se bo z najbolj težko pričakovanim dogodkom na festivalu, slavnostno podelitvijo nagrad, pričakujete pa lahko tudi raznovrstne možnosti za druženje in zabavo.

Tekmovalni program festivala je razdeljen na sekciji KAJ in ZAKAJ. Predsednik sekcije ZAKAJ bo Álvaro Rodrigues, izvršni in glavni kreativni direktor pri Fullpack (Brazilija), žirijo tekmovalne sekcije KAJ pa bo vodila Tiffany Rolfe, izvršna podpredsednica in glavna kreativna direktorica, R/GA (ZDA).

V sklopu Tekmovanja za mlade bobnarje, ki ga za kreativce, mlajše od 30 let, organizira Zlati boben skupaj s Slovensko turistično organizacijo, pa bo petčlanska žirija pod vodstvom Davida Rolfeja, izvršnega podpredsednika, direktorja integrirane produkcije pri BBDO v New Yorku, izbrala najboljši in najbolj ustvarjalni plakat na temo "Slovenija, dežela čistih in zdravih vod."

Že drugi brezgotovinski Zlati boben bo omogočil Mastercard®, ki udeležencem, ki svojo prijavnino poravnajo s kartico Mastercard, omogoča še ugodnejšo prijavo.

Zunanje povezave: Spletna stranŠiroko paleto prijavnin si oglejte tukaj.Program drugega festivalskega dne

Vir: Paideia d.o.o., Napovednik.com

Zemljevid