Trio con Brio Copenhagen

TRIO CON BRIO COPENHAGEN

Soo-Jin Hong, violina
Soo-Kyung Hong, violončelo
Jens Elvekjaer, klavir

 
Trio con Brio Copenhagen, eden najboljših svetovnih klavirskih triov, je praznoval svojo dvajseto obletnico. Sestav, ki združuje v Koreji rojeni sestri, violončelistko Soo-Kyung Hong in violinistko Soo-Jin Hong, ter danskega pianista Jensa Elvekjaerja, si je s svojim svežim in sodobnim pristopom k tradicionalnemu repertoarju hitro pridobili svetovni sloves. Osvojil je skoraj vsa velika tekmovanja za klavirski trio ter nastopil na prestižnih koncertnih odrih, kot so Carnegie Hall, Lincoln Center, Wigmore Hall, Berlin Pierre Boulez-Saal in Concertgebouw. Trio igra tudi osrednjo vlogo na živahni sodobni skandinavski glasbeni sceni, saj naroča in izvaja skladbe pomembnih sodobnih skladateljev. Poleg tega so glasbeniki umetniški vodje festivala komorne glasbe v Kopenhagnu, festivala komorne glasbe na posestvu Lundsgaard v Kertemindeju in društva komorne glasbe Hellerup v Kopenhagnu.

Trio con Brio Copenhagen je zelo iskan in mednarodno zaželen glasbeni ansambel. V čast nam je, da ga bomo lahko v decembru gostili tudi na novogoriškem velikem odru.

 
Okvirni program:
L. van Beethoven: Trio v D-duru, op. 70, št 1., "Duh"
P. Nørgård: Spell
D. Šostakovič: Klavirski trio št. 2 v e-molu, op. 67

Koncert je nastal v sodelovanju s Cankarjevim domom in Narodnim domom Maribor.

Vir: Kulturni dom Nova Gorica, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Trio con Brio Copenhagen, Soo-Kyung Hong, Soo-Jin Hong, Jens Elvekjaer, Kulturni dom Nova Gorica, glasbeni abonma

Zemljevid